Alessi Dressed jamschaaltjes

Vanaf € 94
Levertijd 2-10 werkdagen
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • 30 dagen bedenktijd
   (?) M.u.v. producten die op bestelling worden gefabriceerd.
  • Avondlevering altijd mogelijk
  • Gratis achteraf betalen
  • Ophalen bij 2500+ PostNL-punten
De Alessi Dressed jamschaaltjes is ontworpen door Marcel Wanders voor fabrikant Alessi .

De geschiedenis van dit Italiaanse familiebedrijf begint in 1921, als Giovanni Alessi een metaalbewerkingsatelier opent. Als zijn zoon Carlo later de studio overneemt, verschuift de focus naar designproducten voor de woonkamer en keuken. Het label heeft meerdere topstukken uitgebracht.

De Alessi Dressed jamschaaltjes is een aanwinst voor iedereen die op hoog niveau wil ontbijten of brunchen. De kommen zijn van porselein. Ze vormen één geheel met het substraat, dat dus van hetzelfde materiaal is gemaakt. Om de jam of andere smeerbare toppings vers te houden zijn de potten voorzien van roestvrijstalen deksels met een slank handvat. De porseleinen basis van de Alessi Dressed jamschaaltjes is 20,5 cm lang en 8 cm breed. Ze vormen één geheel met het substraat, dat dus van hetzelfde materiaal is gemaakt. Om de jam of andere smeerbare toppings vers te houden zijn de potten voorzien van roestvrijstalen deksels met een slank handvat. De porseleinen basis van de Alessi Dressed jamschaaltjes is 20,5 cm lang en 8 cm breed. De schalen zelf hebben een hoogte van 5 cm.

De Nederlandse ontwerper Marcel Wanders (1963) volgde zijn opleiding aan de Arnhemse kunstacademie, waar hij in 1988 afstudeerde. Daarna ontwikkelde hij zich tot een multidisciplinaire ontwerper, die zowel stoelen en klokken als lampen en tafelaccessoires uitvindt. De designproducten van Wanders zijn opgenomen in de collecties van kunstmusea in New York, Londen, Amsterdam en Rotterdam. De schalen zelf hebben een hoogte van 5 cm.

De Nederlandse ontwerper Marcel Wanders (1963) volgde zijn opleiding aan de Arnhemse kunstacademie, waar hij in 1988 afstudeerde. Daarna ontwikkelde hij zich tot een multidisciplinaire ontwerper, die zowel stoelen en klokken als lampen en tafelaccessoires uitvindt. De designproducten van Wanders zijn opgenomen in de collecties van kunstmusea in New York, Londen, Amsterdam en Rotterdam. De designproducten van Wanders zijn opgenomen in de collecties van kunstmusea in New York, Londen, Amsterdam en Rotterdam.
Meer informatie
MerkAlessi
AfmetingenLengte: 20.5cm
Breedte: 8cm
Hoogte: 6.5cm
OntwerperMarcel Wanders
HerkomstItalië

Over het merk

Het bijzondere aan de collectie van Allessi is dat er in een productfamilie heel verschillende producten zitten die toch dezelfde uiterlijke kenmerken hebben. Alessi biedt een unieke en complete collectie die u nergens anders vindt!

De producten van Alessi worden nog steeds gezien als een handgemaakte cultuur. Ook al worden de producten met machines gemaakt, toch wordt er nog steeds dezelfde zorg gedragen aan ieder product, zoals dit ook met een handgemaakt product wordt gedaan.