Onze cookies zijn te onderscheiden in drie verschillende categorieën. Hieronder leest u meer over deze categorieën, en kunt u per categorie kiezen of u akkoord gaat met het plaatsen van deze cookies.

Iittala Birds by Toikka Vliegenvanger

Vanaf € 199,90
Levertijd 2-5 werkdagen

Gratis verzending vanaf € 50,-

30 dagen bedenktermijn

Gratis achteraf betalen

2 jaar productgarantie

In de Birds by Toikka collectie komen vele tradities van het glasmaken samen. De vogels zouden er niet zijn gekomen als Oiva Toikka het proces in de glasfabriek niet praktisch had benaderd en hij zich niet had verdiept in de vaardigheden van alle vaklieden. Deze prachtige, glazen vogels zijn stuk voor stuk met de mond geblazen. Het zijn de kleine details die de glazen vogels, net als echte vogels in de natuur, een eigen persoonlijkheid geven. Al sinds de eerste kleine Vliegenvangers van Oiva Toikka uit 1972, worden er elk jaar nieuwe vogels toegevoegd aan de collectie. Er zijn meer dan 400 vogels ontworpen voor de collectie.
Ter ere van de 140e verjaardag van Iittala wordt de originele Flycatcher-vogel opnieuw op de markt gebracht.

• Elke vogel wordt met de mond geblazen, en is dus uniek – er zijn geen twee dezelfde vogels.
• Birds by Toikka worden met de mond geblazen in de Iittala fabriek in Finland.
• De prijs van een Bird is niet afhankelijk van de grootte, maar van de grondstoffen die gebruikt worden en het vakwerk dat in de productie zit.
• Elk jaar verschijnt en een speciale Jaarvogel en bijpassend Jaarei. Ook zijn er Birds verkrijgbaar in genummerde en gelimiteerde oplages.

Meer informatie
MerkIittala
OntwerperOiva Toikka
HerkomstScandinavië

Over het merk

Als pionier van Scandinavisch design en expert in gekleurd glas is Iittala toegewijd aan het streven naar beter leven. Voor mensen die iets unieks en functioneels in huis willen halen, zijn de ontwerpen van Iitalla dan ook ideaal. Iittala staat voor tijdloze en stijlvolle gebruiksvoorwerpen en designobjecten die het dagelijks leven verreiken, dag in dag uit, generaties lang.ontwerpers begonnen tijdloze en duurzame producten te ontwerpen en hun filisofie ‘form follows function’ leeft vandaag de dag nog steeds voort in het merk.

De designs van Iittala gaan nooit uit de mode en hebben een lange levensduur. Als in 1881 waren de producten van Iittala vooruitstrevend en authentiek. In die tijd was serviesgoed overdadig gedecoreerd met frivole tierelantijntjes en schilderingen. Iittala was een pionier op het gebied van minimalistisch en praktisch design waar Scandinavië nu zo bekend om is. De progressieve ontwerpers Alvar Aalto, Aino Aalto en Kaj Franck waren van mening dat design niet alleen decoratief moet zijn. Design is voor iedereen. De ontwerpers begonnen tijdloze en duurzame producten te ontwerpen en hun filisofie ‘form follows function’ leeft vandaag de dag nog steeds voort in het merk.