Onze cookies zijn te onderscheiden in drie verschillende categorieën. Hieronder leest u meer over deze categorieën, en kunt u per categorie kiezen of u akkoord gaat met het plaatsen van deze cookies.

Iittala Essence Glazen Bord - 211mm

Vanaf € 29,90
Levertijd 2-5 werkdagen

Gratis verzending vanaf € 50,-

30 dagen bedenktermijn

Gratis achteraf betalen

2 jaar productgarantie

De wereldberoemde productdesigner Alfredo Häberli ontwierp in 2001 de Essence-collectie. Daarbij waren de veelzijdigheid, eenvoud en functionaliteit van glaswerk zijn uitgangspunten. De glazen in de Essence-collectie hebben allemaal dezelfde voet en steel, maar een unieke kelk die optimaal past bij de verschillende dranken. Het resultaat is modern, minimalistisch Fins glaswerk met een stoer karakter, dat behoort tot het meest geliefde glaswerk ter wereld.

In 2021 wordt de Essence-collectie uitgebreid met basisservies met een modern, minimalistisch design. Een assortiment schalen met een multifunctioneel ontwerp. Het Essence-servies is de perfecte balans tussen traditioneel en eigentijds design, tussen alledaags gebruik en speciale gelegenheden, en tussen doelgerichte en multifunctionele bruikbaarheid.

Het donkergrijze Essence-bord van 211 mm heeft een patroon aan de onderkant. De donkergrijze kleur combineert prachtig met gebroken wit keramiek en helder glas. Het bord van 211 mm is perfect voor het serveren van voorgerechten, desserts of ontbijt.

• De Essence-collectie bevat al het serviesgoed dat onmisbaar is voor speciale gelegenheden, het avondeten of wanneer er gasten komen.
• Het gekleurde glas is door-en-door gekleurd, waardoor de kleuren nooit vervagen of loslaten en voor altijd mooi blijven.
• Essence is een collectie met individuele producten met een multifunctioneel ontwerp.
• Bij elkaar hebben de Essence-producten een opvallend evenwichtige uitstraling en vormen ze een welbewust intens serviesassortiment.
• Geschikt voor de vaatwasser.
• Gemaakt in Finland.

Meer informatie
MerkIittala

Over het merk

Als pionier van Scandinavisch design en expert in gekleurd glas is Iittala toegewijd aan het streven naar beter leven. Voor mensen die iets unieks en functioneels in huis willen halen, zijn de ontwerpen van Iitalla dan ook ideaal. Iittala staat voor tijdloze en stijlvolle gebruiksvoorwerpen en designobjecten die het dagelijks leven verreiken, dag in dag uit, generaties lang.ontwerpers begonnen tijdloze en duurzame producten te ontwerpen en hun filisofie ‘form follows function’ leeft vandaag de dag nog steeds voort in het merk.

De designs van Iittala gaan nooit uit de mode en hebben een lange levensduur. Als in 1881 waren de producten van Iittala vooruitstrevend en authentiek. In die tijd was serviesgoed overdadig gedecoreerd met frivole tierelantijntjes en schilderingen. Iittala was een pionier op het gebied van minimalistisch en praktisch design waar Scandinavië nu zo bekend om is. De progressieve ontwerpers Alvar Aalto, Aino Aalto en Kaj Franck waren van mening dat design niet alleen decoratief moet zijn. Design is voor iedereen. De ontwerpers begonnen tijdloze en duurzame producten te ontwerpen en hun filisofie ‘form follows function’ leeft vandaag de dag nog steeds voort in het merk.