·  Gratis verzending  ·  100+ jaar ervaring  ·  Persoonlijke service

Gerritsma Interieur, het verhaal.

Gerritsma Interieur is al jaren een begrip in Assen (en de rest van Nederland). De geschiedenis gaat een heel stuk terug. Een mooi verhaal dat wij graag met u delen.

1913 – De start van Gerritsma

Petrus Karolus Hendrikus Gerritsma werkte als marskramer in Assen en omgeving.

In 1913 startte Alie Gerritsma, zijn echtgenote een winkeltje met hoofdzakelijk textielgoederen. Dat was in de Singelstraat in Assen. Daaruit ontstond een grotere zaak aan de Kruisstraat. Later werden daar zaken aan toegevoegd aan de Brink.

Jaren 50 – De tweede lichting

Begin jaren 50 begon zoon Petrus Karolus Johannes (Piet) Gerritsma een eigen bedrijf: P.Gerritsma Wonen. Voor die tijd werkte hij in het ouderlijk bedrijf. Joop Gerritsma de jongere broer van Piet zette ‘Gerritsma Mode’ voort.

1979 – De overname

In 1979 stopte Piet Gerritsma met zijn bedrijf vanwege zijn pensioen gerechtigde leeftijd. Bedrijfsleider Filip B. Tillema besloot om samen met zijn vrouw Greetje J. Tillema-Tempel de onderneming voort te zetten. Het bedrijf verhuisde naar de Ceresstraat 18-20 en zat daar 10 jaar in een huurpand. Door een enthousiast inkoopbeleid was de showroom al snel te klein. Mede daardoor groeide de behoefte aan een eigen pand.

1989 – De huidige locatie

In 1989 werd een pand aan de Kloekhorststraat 49 gekocht, na zeven jaar In 1996 werd het naburige pand gekocht waar toen Kwik Fit in zat. Dit betekende een verdubbeling van de showroom oppervlakte. Naar aanleiding daarvan besloot zoon Marcel Tillema terug te keren uit München in Zuid Duitsland en stapte in het ouderlijk bedrijf.

Bijwerken van …
  • Geen producten in je winkelmand.