&tradition Flowerpot VP7 pendellamp

Vanaf € 377
Levertijd 1-2 weken
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • 30 dagen bedenktijd
   (?) M.u.v. producten die op bestelling worden gefabriceerd.
  • Avondlevering altijd mogelijk
  • Gratis achteraf betalen
  • Ophalen bij 2500+ PostNL-punten
De Flowerpot VP7 pendellamp werd ontworpen door designer Verner Panton voor het Deense merk AndTradition.

Deze lamp is een van de iconische designstukken uit de omvangrijke collectie van AndTradition, dat in 1929 zijn eerste lamp op de markt bracht. Inmiddels omvat de collectie naast lampen ook diverse zitmeubelen, tafels en woonaccessoires. Verner Panton ontwierp deze moderne lamp in 1968. Daarmee stond de lamp al snel synoniem voor de Flower Power-beweging van eind jaren 1960. Vrede en harmonie waren ook precies wat Panton in gedachten had. Het resulteerde in een tijdloze lamp, die nog iets van het futuristische design van die tijd in zich heeft.

De Flowerpot VP7 pendellamp maakt deel uit van de Flowerpot lampenserie, die naast hanglampen van verschillende formaten ook twee tafellampen omvat. De lampen zijn uitgevoerd in metaal. De halfronde lampenkap omsluit een kleinere bol, de vorm van een geabstraheerde bellenplant. De Flowerpot VP7 pendellamp is 27 cm hoog en heeft een diameter van 37 cm. Evenals de kleinere hanglampen is hij verkrijgbaar in diverse eigentijdse kleuren. Een leuk detail is dat de stroomkabel dezelfde kleur heeft als de lamp, die uitnodigt om er een kleurrijk ‘bloemenveld’ mee te creëren door meerdere kleuren te combineren.
Meer informatie
Merk&Tradition
AfmetingenHoogte: 27cm
Doorsnee: 37cm
Kabellengte: 300cm
Doorsnee lampenkap: 37cm
OntwerperVerner Panton
HerkomstScandinavië

Over het merk

AndTradition is een designmerk van Deense bodem met een collectie die Scandinavische schoonheid brengt in modern design. Het gebruiken van het volledige potentieel van de grondstof in combinatie met respect voor de natuur staan centraal binnen het assortiment en het designmerk creëert prachtige vormen die geen functionaliteit verliezen door onnodige franjes.

AndTradition maakt innovatief gebruik van natuurlijke hulpbronnen voor hedendaags design. Tijdens het ontwerpen passen ze de nieuwste technologieën toe en ieder ontwerp is zeer fraai vormgegeven en kwalitatief uitstekend, waardoor je met deze designs iedere keer weer van een tijdloze schoonheid kunt genieten.