&tradition Little Petra VB1 fauteuil onderstel eiken

Vanaf € 3.243
Levertijd 1-2 weken
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • 30 dagen bedenktijd
   (?) M.u.v. producten die op bestelling worden gefabriceerd.
  • Avondlevering altijd mogelijk
  • Gratis achteraf betalen
  • Ophalen bij 2500+ PostNL-punten
De Little Petra VB1 fauteuil onderstel eiken is ontworpen door Viggo Boesen voor AndTradition.

AndTradition brengt verlichting, meubels en interieurobjecten uit in de Deense designtraditie. De producten combineren klassieke en hedendaagse invloeden in een tijdloos ontwerp, maar iconische heruitgaven behoren eveneens tot het aanbod. Architect en designer Viggo Boesen creëerde diverse zitmeubelen. Hij vernoemde de in 1938 ontworpen Little Petra VB1 fauteuil onderstel eiken naar zijn schoonmoeder. Er werden destijds slechts 30 exemplaren van uitgegeven, zodat deze reissue de stoel voor het eerst breed toegankelijk maakt.

De Little Petra VB1 fauteuil doet zijn naam deels eer aan. Deze stoel is namelijk slechts 75 cm hoog. Met 40 cm heeft de fauteuil echter een standaard zithoogte en ook de breedte en diepte van 81 x 83 cm vallen binnen de gebruikelijke afmetingen. Het frame van de Little Petra VB1 fauteuil onderstel eiken is gemaakt van hout. Hierop is een vulling aangebracht van CMHR-schuim en polyester. Voor de bekleding kan worden gekozen uit meerdere stoffen. Afhankelijk van welke stof uw voorkeur heeft, kiest u voor het type poten. Deze zijn afgewerkt met een laklaag. Aan de onderkant ervan zijn vilten glijders aangebracht. De Little Petra VB1 fauteuil onderstel eiken weegt 20 kg.
Meer informatie
Merk&Tradition
AfmetingenBreedte: 79cm
Hoogte: 75cm
Diepte: 83cm
Zithoogte: 40cm
Hoogte rugleuning: 75cm
OntwerperViggo Boesen
HerkomstScandinavië

Over het merk

AndTradition is een designmerk van Deense bodem met een collectie die Scandinavische schoonheid brengt in modern design. Het gebruiken van het volledige potentieel van de grondstof in combinatie met respect voor de natuur staan centraal binnen het assortiment en het designmerk creëert prachtige vormen die geen functionaliteit verliezen door onnodige franjes.

AndTradition maakt innovatief gebruik van natuurlijke hulpbronnen voor hedendaags design. Tijdens het ontwerpen passen ze de nieuwste technologieën toe en ieder ontwerp is zeer fraai vormgegeven en kwalitatief uitstekend, waardoor je met deze designs iedere keer weer van een tijdloze schoonheid kunt genieten.