·  Gratis verzending in NL, BE & DE  ·  100+ jaar ervaring  ·  CBW-erkend

Tecta D25 eetkamerstoel - Stoel
Tecta D25 eetkamerstoel - Stoel
Tecta D25 eetkamerstoel - Stoel
TECTA-D25-slede-aplati-eetkamerstoel-met-armleuningen-rotan-Gerritsma-Interieur
Tecta vlechtwerk -synthetisch-vlechtwerk-antraciet-Gerritsma-Interieur
Tecta vlechtwerk -natuurlijk-vlechtwerk-rotan-Gerritsma-Interieur
Tecta vlechtwerk -synthetisch-vlechtwerk-honing-Gerritsma-Interieur
Tecta vlechtwerk -synthetisch-vlechtwerk-cremewit-Gerritsma-Interieur
Tecta vlechtwerk -synthetisch-vlechtwerk-wit-Gerritsma-Interieur
Tecta vlechtwerk -synthetisch-vlechtwerk-lichtgrijs-Gerritsma-Interieur
Tecta vlechtwerk -synthetisch-vlechtwerk-grijs-Gerritsma-Interieur
Tecta vlechtwerk -synthetisch-vlechtwerk-groen-Gerritsma-Interieur
Tecta vlechtwerk -synthetisch-vlechtwerk-taupe-Gerritsma-Interieur
Tecta vlechtwerk -synthetisch-vlechtwerk-bruin-Gerritsma-Interieur
Tecta vlechtwerk -synthetisch-vlechtwerk-zwart-Gerritsma-Interieur
Tecta vlechtwerk -synthetisch-vlechtwerk-rood-Gerritsma-Interieur
Tecta vlechtwerk -synthetisch-vlechtwerk-blauw-Gerritsma-Interieur
Tecta vlechtwerk -synthetisch-vlechtwerk-zwartbruin-Gerritsma-Interieur

Tecta D25 eetkamerstoel

Al vanaf: 924

Vragen over dit product? Bel ons:
0592 313 477
Wissen

  • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren (?).
  • Avondlevering is mogelijk met dit product.
  • Betaal achteraf binnen 14 dagen, zonder extra kosten.
  • Met 2500+ afhaalpunten, altijd een punt in de buurt.
  • Onze klanten beoordelen ons met een 9.1.

Tecta D25 eetkamerstoel

Tecta D25 eetkamerstoel, passend bij de B25, geïntroduceerd door Tecta in 1979. Een markante stoel waarbij de armleuningen visueel als het ware een kubus creëren waar je in zit.  Armleuning is standaard omwikkeld met hetzelfde materiaal als het vlechtwerk. Tegen meerprijs met een legger van massief beukenhout, naturel of zwart gelakt.

Axel Bruchhäuser werkte er aan met Jean Prouvé, Mart Stam en Marcel Breuer. Samen werkten ze het principe verder uit van de achterpoot loze stoel, uit de Bauhaus tijd van de jaren twintig. Het uitgangspunt bij de Tube Aplati techniek was om de stalen buis sterker te maken zodat de stoel niet doorbuigt bij belasting.  Door de stalen buis samen te knijpen is de stoel 15% steviger dan bij een ronde buis en hij is daarmee stapelbaar. Jean Prouvé paste dit idee al in 1924 toe. Axel Bruchhäuser verwierf in 1987 een Duits patent en in 1990 een Europees patent op de stapelbare ‘Kragstuhl’ met Tube Aplati. Leverbaar in synthetisch Tecta vlechtwerk in veertien kleuren of in Rotan. De metalen buis is standaard in hoogglans chroom, tegen meerprijs in geborsteld edelstaal.

TECTA DE FABRIKANT

Noordelijk centraal in Duitsland ligt Lauenförde in Niedersachsen. Een dorp met ongeveer 2500 inwoners. Tecta is daar een belangrijke werkgever. Er is een traditie van vlechtwerk. Waar vroegere generaties manden vlochten wordt nu die techniek gebruikt voor de slede stoelen. Achter veel van de producten gaan namen schuil die een grote invloed hebben gehad op vormgeving van meubelen zoals we die nu kennen. Tecta heeft rechten van originele ontwerpen uit de Bauhaus periode. Met veel liefde en oog voor detail word door gespecialiseerde vakmensen hoogwaardige producten gemaakt.

Alle meubelen van het merk Tecta worden volledig in Duitsland geproduceerd.Voor bijvoorbeeld een B25 sledestoel betekent dat de romp gevlochten wordt door gespecialiseerde vlechters in het Tecta atelier in Lauenförde. Iedere vlechter staat garant met zijn persoonlijke inzet voor de vorming van de zit- en rugschaal. Het polipropyleen vlechtwerk dat daar voor wordt gebruikt word exclusief voor Tecta gemaakt in Sauerland. De stalen delen word uitsluitend in de hoogste kwaliteit Kragstuhl staal gekozen, uit Rheinland. Door een partnerbedrijf in Oberfranken worden die precisie frames voorbereid. Gebogen, geslepen en met de hand gepolijst voor het verwerkt word in het atelier van Tecta. Deze traditie van hand arbeid kan tot heden in stand gehouden worden. Zodat ontwerpen van Bauhaus originele modellen van Marcel Breuer, Ludwig Mies van der Rohe, Lili Reich nog steeds in de allerhoogste kwaliteit gekocht kunnen worden.

TECTA EN GERRITSMA INTERIEUR

De samenwerking gaat ver terug, in de jaren tachtig werkten we al met Tecta samen. Na die eerste jaren ontstond er een serieuze kennismaking met het product toen mede eigenaar Marcel Tillema bij de architect Walter J. Friedl in München werkte. In de jaren negentig. Daar werden  dagelijks Tecta stoelen verkocht. Het viel op dat iedereen er goed in zat. Bij terugkomst in Nederland werd de collectie dan ook meteen ingekocht. Jarenlang is de samenwerking geïntensiveerd en zo kunt u voor de aanschaf van uw Tecta producten goed in Assen terecht.

Vlechtwerk

synthetisch vlechtwerk wit, synthetisch vlechtwerk crème wit, synthetisch vlechtwerk honing, synthetisch vlechtwerk zwart, synthetisch vlechtwerk lichtgrijs, synthetisch vlecht werk grijs, synthetisch vlechtwerk antraciet, synthetisch vlechtwerk zwartbruin, synthetisch vlecht werk bruin, synthetisch vlechtwerk blauw, synthetisch vlechtwerk taupe, synthetisch vlechtwerk rood, synthetisch vlechtwerk groen, natuurlijk vlechtwerk rotan

Slede

hoogglanzend chroom, edelstaal geborsteld mat

Armlegger

gelijk aan vlechtwerk, beuken naturel of zwart gelakt

Bijwerken van …
  • Geen producten in je winkelmand.