·  Gratis verzending in NL, BE & DE  ·  100+ jaar ervaring  ·  CBW-erkend

eetkamerstoel-Tecta-Gerritsma-Interieur
eetkamerstoel-Tecta-Gerritsma-Interieur
Marcel-Breuer-Tecta-Gerritsma-Interieur
Marcel-Breuer-Tecta-Gerritsma-Interieur
eetkamerstoel-Tecta-Gerritsma-Interieur
Tecta-D40-eetkamerstoel-buisframe-Marcel-Breuer-Gerritsma-Interieur
Bauhaus-Tecta-Gerritsma-Interieur

Tecta D40 eetkamerstoel

Al vanaf: 834

De webshop blijft open tijdens de lockdown!
Vragen over dit product? Bel ons:
0592 313 477
Wissen

  • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren (?).
  • Avondlevering is mogelijk met dit product.
  • Betaal achteraf binnen 14 dagen, zonder extra kosten.
  • Met 2500+ afhaalpunten, altijd een punt in de buurt.
  • Onze klanten beoordelen ons met een 9.1.

Tecta D40 eetkamerstoel

Tecta D40 eetkamerstoel met armleuningen, ontworpen in 1928 door Marcel Breuer voor de Bauhaus organisatie.  Metalen buisframe, vernikkeld. Voor de stoffering kan gekozen worden uit de stof ‘Eisengarn zwart’, stof in diverse kleuren gelamineerd op CORA (zwart dragermateriaal). Leder op CORA, in zwart tuigleder of in natuurlijk vlechtwerk rotan.

“Mijn spontane gedachte, tijdens een ritje op mijn fiets, om van mijn fietsstuur een constructie te maken voor meubelen, verspreidde zich onverwacht over de hele wereld”. Herinnert Marcel Breuer zich in 1937 de impuls die hem vanaf 1924 tot de ontwikkeling van buisframemeubelen leidde. Wellicht de meest invloedrijke bijdrage uit Duitsland voor moderne meubelen in de eerste helft van de twintigste eeuw. “De met stof bespannen buisframe meubelen hebben een comfort van goede gestoffeerde meubelen zonder hun gewicht, prijs, onhandelbaarheid en onhygiënische eigenschappen. Ieder type werd voor de noodzakelijke toepassing uitgewerkt en zover verbeterd tot er geen verbetering meer mogelijk was. Hier is de eerste keer precisie staalbuis gebruikt voor de constructie van zitmeubelen. Deze stalen buis is in geringe doorsnede sterker dan welk ander materiaal ook dat tot nu toe voor meubelen toegepast is. Het geeft een bijzondere lichtheid en een bijzondere verschijning.” (Uit de catalogus van Marcel Breuers bedrijf, “Standard Möbel” Berlijn 1926 – reprint Tecta 1992).

TECTA DE FABRIKANT

Noordelijk centraal in Duitsland ligt Lauenförde in Niedersachsen. Een dorp met ongeveer 2500 inwoners. Tecta is daar een belangrijke werkgever. Er is een traditie van vlechtwerk. Waar vroegere generaties manden vlochten wordt nu die techniek gebruikt voor de slede stoelen. Achter veel van de producten gaan namen schuil die een grote invloed hebben gehad op vormgeving van meubelen zoals we die nu kennen. Tecta heeft rechten van originele ontwerpen uit de Bauhaus periode. Met veel liefde en oog voor detail word door gespecialiseerde vakmensen hoogwaardige producten gemaakt.

Alle meubelen van het merk Tecta worden volledig in Duitsland geproduceerd.Voor bijvoorbeeld een B25 sledestoel betekent dat de romp gevlochten wordt door gespecialiseerde vlechters in het Tecta atelier in Lauenförde. Iedere vlechter staat garant met zijn persoonlijke inzet voor de vorming van de zit- en rugschaal. Het polipropyleen vlechtwerk dat daar voor wordt gebruikt word exclusief voor Tecta gemaakt in Sauerland. De stalen delen word uitsluitend in de hoogste kwaliteit Kragstuhl staal gekozen, uit Rheinland. Door een partnerbedrijf in Oberfranken worden die precisie frames voorbereid. Gebogen, geslepen en met de hand gepolijst voor het verwerkt word in het atelier van Tecta. Deze traditie van hand arbeid kan tot heden in stand gehouden worden. Zodat ontwerpen van Bauhaus originele modellen van Marcel Breuer, Ludwig Mies van der Rohe, Lili Reich nog steeds in de allerhoogste kwaliteit gekocht kunnen worden.

TECTA EN GERRITSMA INTERIEUR

De samenwerking gaat ver terug, in de jaren tachtig werkten we al met Tecta samen. Na die eerste jaren ontstond er een serieuze kennismaking met het product toen mede eigenaar Marcel Tillema bij de architect Walter J. Friedl in München werkte. In de jaren negentig. Daar werden  dagelijks Tecta stoelen verkocht. Het viel op dat iedereen er goed in zat. Bij terugkomst in Nederland werd de collectie dan ook meteen ingekocht. Jarenlang is de samenwerking geïntensiveerd en zo kunt u voor de aanschaf van uw Tecta producten goed in Assen terecht.

Uitvoering

Ijzergaren zwart, tuigleder zwart, stof gelamineerd op CORA, leder gelamineerd op CORA, dubbel gevlochten rotan

Bijwerken van …
  • Geen producten in je winkelmand.