·  Gratis verzending in NL, BE & DE  ·  100+ jaar ervaring  ·  CBW-erkend

Mariposa-fauteuil-vlinderstoel-Iceland-lamb-shorn-white-Gerritsma-interieur
Mariposa-fauteuil-vlinderstoel-Iceland-lamb-shorn-white-Gerritsma-interieur
Mariposa-vlinderstoel-Iceland-lamb-shorn-grey-Gerritsma-interieur-vacht-geschoren-grijs
Vlinderstoel-Mariposa-Iceland-lamb-Shorn-black-Gerritsma-interieur

Cuero Icelandic Lamb

Al vanaf: 980

Vragen over dit product? Bel ons:
0592 313 477
Bestel via onze webshop, levering uit voorraad binnen een paar werkdagen. De stoel is eenvoudig zelf te monteren.
Wissen

  • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren (?).
  • Avondlevering is mogelijk met dit product.
  • Betaal achteraf binnen 14 dagen, zonder extra kosten.
  • Met 2500+ afhaalpunten, altijd een punt in de buurt.
  • Onze klanten beoordelen ons met een 9.1.

Cuero Mariposa Icelandic Lamb

Stel je voor buiten waait de wind,  een knapperend haardvuur je kop thee of warme chocolademelk en zo’n comfortabele vlinderstoel. Met een vacht gemaakt van IJslandse schapen. De wol isoleert en geeft een mooi volume van zacht natuurlijk materiaal. De Mariposa in de schapenvacht is net zo comfortabel als hij er uit ziet. Ga zitten en relax, lees je boek of speel een game, kijk die lange film of doe een dutje. Deze Vlinderstoel maakt het extra gezellig.

Cuero Mariposa Icelandic Lamb

Zolang als IJsland bestaat worden er schapen gehouden. Dat is dan ook een eeuwenoude traditie geworden. De meeste boerderijen zijn familiebedrijven. Het ras is nog hetzelfde als in de tijd van de Vikingen, kleine stoere schapen die zicht helemaal hebben aangepast aan de ruige natuurlijke omgeving. De IJslandse schapen industrie heeft een cultuur die uitgaat van duurzaam oogsten wat de natuur ons biedt. Er worden geen hormonen gebruikt en de toepassing van antibiotica is streng gereguleerd.

De vacht van de vlinderstoel is tot stand gekomen in ideale condities. In IJsland is er geen luchtverontreiniging en er is een overvloed aan schoon berg water. Het koele klimaat beschermd het land tegen veel ziektes en plagen die in warmere oorden vaak voorkomen. Dat maakt het gebruik van bestrijdingsmiddelen overbodig. Door zijn geïsoleerde ligging en de strenge wetten voor de veeteelt, het verbieden om levende dieren te importeren zijn veel dieren ziektes onbekend in IJsland.

Beschikbare kleuren

  • Wit
  • Zwart

Download de catalogus

Beschikbare framekleuren

De frames van 12 millimeter massief Zweeds staal zijn standaard zwart, echter kunnen deze tegen een meerprijs in mat chroom geleverd worden.

 

Mariposa fauteuil het ontwerp en de geschiedenis

Vlinderstoel Mariposa, BKF chair of vlinderstoel, van Cuero, is een stoel met een bijzonder internationaal verhaal. De eerste ontwikkelingen van dit principe voeren terug tot 1877 toen ontstond ‘La Tripolina’. Een houten constructie die zich het beste laat beschrijven als een hangmat constructie om in te zitten. Eind jaren dertig van de vorige eeuw gingen drie mannen met dit uitgangspunt aan de slag.

Juan Kurchan en Jorge Ferrari Hardoy, twee jonge architecten keerden terug naar Buenos Aires eind jaren 1930. Ze namen Antonio Bonet i Castellana mee. Een Catalaanse collega en vriend met wie ze hadden samengewerkt in de Parijse studio van Le Corbusier. Ze hadden een heldere visie van hoe de moderne ‘La Tripolina’ er uit moest zien. Hun creatie heette de ‘BKF’ chair naar de intialen van de drie ontwerpers; Antonio Bonet i Castellana, Juan Kurchan en Jorge Ferrari Hardoy. De fauteuil van deze mannen zag voor het eerst het daglicht in december 1938 in Buenos Aires. Voor die stoel werd massief staal van 12 millimeter gebruikt. De hoes die de zitting en rug vormt werd met de hand gemaakt van extra sterk tuigleder. Door Cuatrini die werkte voor de beroemde polo zadelmakerij Rossi&Caruso. Maar een paar stoelen werden gemaakt. Ondanks dat ze met de stoel diverse prijzen in de wacht slepen bleef hij onverkocht in een winkel in Buenos Aires. Twee van deze stoelen werden uiteindelijk naar de Verenigde Staten gebracht. Een van deze twee kunt u nog bekijken in het Museum of Modern Art in New York. Enkele jaren na de tweede wereldoorlog was een volgende generatie wel rijp voor de BKF stoel die in die jaren bekendheid kreeg onder de naam ‘Butterfly chair of ‘Bat’. In de jaren ’50 en ’60 werd het een massaproduct. In die tijd was het vaak de eerste eigen stoel van tieners.

‘Mariposa’ is Spaans en betekend ‘vlinder’

Bekleding

Iceland Mariposa shorn white, Iceland Mariposa shorn black, Iceland Mariposa natural shorn grey lambskin

Frame

zwart, mat chroom

Bijwerken van …
  • Geen producten in je winkelmand.