·  Gratis verzending in NL, BE & DE  ·  100+ jaar ervaring  ·  CBW-erkend

Vlinderstoel naturel canvas zwart frame
Vlinderstoel naturel canvas zwart frame
Vlinderstoel naturel canvas frame mat chroom
Vlinderstoel zwart canvas mat chroom frame
vlinderstoel zwart canvas zwart frame
Vlinderstoel wit canvas zwart frame
Vlinderstoel wit canvas matchroom frame

Cuero Mariposa Canvas

Al vanaf: 290

Vragen over dit product? Bel ons:
0592 313 477
De Cuero Mariposa Canvas is de meest basic uitvoering van de vlinderstoel. Beschikbaar in drie verschillende kleuren. Levering uit voorraad binnen een week, anders 3 tot 4 weken. De stoel is eenvoudig zelf te monteren.
Wissen

  • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren (?).
  • Avondlevering is mogelijk met dit product.
  • Betaal achteraf binnen 14 dagen, zonder extra kosten.
  • Met 2500+ afhaalpunten, altijd een punt in de buurt.
  • Onze klanten beoordelen ons met een 9.1.

Cuero Mariposa Canvas

Hij staat bekend onder meerdere namen. Wij noemen hem de Cuero Mariposa Canvas, maar anderen noemen hem soms dé vlinderstoel, Mariposa, BKF chair, Butterfly of Batchair.

De Cuero Mariposa Canvas is dé in Zweden handgemaakte vlinderstoel van Cuero. Zij zijn de specialist in huiden van plantaardig ‘gelooid’ tuigleder. In een ecologisch looiproces waarbij extracten gebruikt worden van de Mimosa en Quebracho boom ontstaat een dikke leder met diepe warme kleuren. Dit is het leder dat gebruikt wordt in het Cuero Mariposa Canvas fauteuil. Het is een samensmelting van een massief Zweeds stalen frame met een stoer en vooral sterk huid uit Argentinië of Italie. Een huid afkomstig van runderen die op de Pampa’s lopen in ruige omstandigheden, wat een interessant leder met zich meebrengt waar alle natuurlijke kenmerken in terug te zien zijn.

Deze stoel komt het dichtst bij het originele ontwerp uit 1938 dat in Buenos Aires ontstond.

cuero mariposa canvasUitvoering Cuero Mariposa Canvas

De Cuero Mariposa Canvas is de meest basic uitvoering van de vlinderstoel. Het kwalitatief zwaar uitgevoerde katoenen doek is op de uiteinden verstevigd met naturel tuigleder. Dit maakt een interessante combinatie van natuurlijke materialen. De canvas versie benadrukt de lichte uitstraling van het constructieve frame.

Beschikbare kleuren

  • White
  • Black
  • Nature

Download de catalogus

Beschikbare framekleuren

De frames van 12 millimeter massief Zweeds staal zijn standaard zwart, echter kunnen deze tegen een meerprijs in mat chroom geleverd worden.

Mariposa fauteuil het ontwerp en de geschiedenis

Vlinderstoel Mariposa, BKF chair of vlinderstoel, van Cuero, is een stoel met een bijzonder internationaal verhaal. De eerste ontwikkelingen van dit principe voeren terug tot 1877 toen ontstond ‘La Tripolina’. Een houten constructie die zich het beste laat beschrijven als een hangmat constructie om in te zitten. Eind jaren dertig van de vorige eeuw gingen drie mannen met dit uitgangspunt aan de slag.

Juan Kurchan en Jorge Ferrari Hardoy, twee jonge architecten keerden terug naar Buenos Aires eind jaren 1930. Ze namen Antonio Bonet i Castellana mee. Een Catalaanse collega en vriend met wie ze hadden samengewerkt in de Parijse studio van Le Corbusier. Ze hadden een heldere visie van hoe de moderne ‘La Tripolina’ er uit moest zien. Hun creatie heette de ‘BKF’ chair naar de intialen van de drie ontwerpers; Antonio Bonet i Castellana, Juan Kurchan en Jorge Ferrari Hardoy. De fauteuil van deze mannen zag voor het eerst het daglicht in december 1938 in Buenos Aires. Voor die stoel werd massief staal van 12 millimeter gebruikt. De hoes die de zitting en rug vormt werd met de hand gemaakt van extra sterk tuigleder. Door Cuatrini die werkte voor de beroemde polo zadelmakerij Rossi&Caruso. Maar een paar stoelen werden gemaakt. Ondanks dat ze met de stoel diverse prijzen in de wacht slepen bleef hij onverkocht in een winkel in Buenos Aires. Twee van deze stoelen werden uiteindelijk naar de Verenigde Staten gebracht. Een van deze twee kunt u nog bekijken in het Museum of Modern Art in New York. Enkele jaren na de tweede wereldoorlog was een volgende generatie wel rijp voor de BKF stoel die in die jaren bekendheid kreeg onder de naam ‘Butterfly chair of ‘Bat’. In de jaren ’50 en ’60 werd het een massaproduct. In die tijd was het vaak de eerste eigen stoel van tieners.

‘Mariposa’ is Spaans en betekend ‘vlinder’, ‘Cuero’ is Spaans en betekent ‘leder’

Bekleding

Mariposa Canvas white, Mariposa Canvas black, Mariposa Canvas Nature

Frame

zwart, mat chroom

Bijwerken van …
  • Geen producten in je winkelmand.