·  Gratis verzending in NL, BE & DE  ·  100+ jaar ervaring  ·  CBW-erkend

Mariposa-fauteuil-Pampa-chocolate-Mariposa-stoel-Gerritsma-interieur
Mariposa-fauteuil-Pampa-chocolate-Mariposa-stoel-Gerritsma-interieur
Cuero-Mariposa-Pampa-Chocolate-Gerritsma-interieur-Vlinderstoel-tuigleer
Cuero-Mariposa-Pampa-Polo-Cognac-Gerritsma-interieur-vlinderstoel-tuigleer
Vlinderstoel-Mariposa-fauteuil-roestvrijstaal-leder-Pampa-Black-Gerritsma-interieur
Vlinderstoel-Mariposa-tuigleder-Pampa-Montana-Gerritsma-interieur
Mariposa-fauteuil-tuigleder-Pampa-Oak-vlinderstoel-Gerritsma-interieur

Cuero Pampa Mariposa

Al vanaf: 980

Vragen over dit product? Bel ons:
0592 313 477
levertijd 2 – 5 werkdagen
Wissen

 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren (?).
 • Avondlevering is mogelijk met dit product.
 • Betaal achteraf binnen 14 dagen, zonder extra kosten.
 • Met 2500+ afhaalpunten, altijd een punt in de buurt.
 • Onze klanten beoordelen ons met een 9.1.

Cuero Pampa Mariposa

Hij staat bekend onder meerdere namen. Wij noemen hem de Cuero Pampa Mariposa, ook wel dé vlinderstoel, Mariposa, BKF chair, Butterfly of Batchair.De Cuero Pampa Mariposa is dé in Zweden handgemaakte vlinderstoel van Cuero. Zij zijn de specialist in huiden van plantaardig ‘gelooid’ tuigleder. In een ecologisch looiproces waarbij extracten gebruikt worden van de Mimosa en Quebracho boom ontstaat een dik leder met diepe warme kleuren. Dit is het leder dat gebruikt wordt in het Cuero Pampa Mariposa fauteuil. Het is een samensmelting van een massief Zweeds stalen frame met een stoer en vooral sterke huid uit Argentinië. Het leer is afkomstig van runderen die op de Pampa’s lopen in ruige omstandigheden. Wat een interessant leder met zich meebrengt waar alle natuurlijke kenmerken in terug te zien zijn. Deze stoel komt het dichtst bij het originele ontwerp uit 1938 dat in Buenos Aires ontstond.

Volaniline-tuigleder-Pampa-Oak-randafwerking-detail-Cuero-Gerritsma-interieurUitvoering Cuero Pampa Mariposa

De vlinderstoel wordt gemaakt in ‘Cuero Pampa Mariposa’ tuigleer. Kwaliteit leer in mooie warme kleuren. Dit leder komt van oorsprong uit Argentinië. Elk Cuero Pampa Mariposa fauteuil wordt altijd, met de hand gemaakt. Bij het naaien worden extra dikke garens gebruikt waardoor een stoer ambachtelijk karakter ontstaat dat de authenticiteit van de vlinderstoel benadrukt.

Download de product catalogus

Beschikbare kleuren

 • Cognac-Polo
 • Chocolate
 • Oak
 • Black
 • Montana

Beschikbare framekleuren

De frames van 12 millimeter massief Zweeds staal zijn standaard zwart, tegen een meerprijs in mat chroom.

Mariposa fauteuil het ontwerp en de geschiedenis

Vlinderstoel Mariposa, BKF chair of vlinderstoel, van Cuero, is een stoel met een bijzonder internationaal verhaal. De eerste ontwikkelingen van dit principe voeren terug tot 1877 toen ontstond ‘La Tripolina’. Een houten constructie die zich het beste laat beschrijven als een hangmat constructie  om in te zitten.  Eind jaren dertig van de vorige eeuw gingen drie mannen met dit uitgangspunt aan de slag.

Juan Kurchan en Jorge Ferrari Hardoy, twee jonge architecten keerden terug naar Buenos Aires eind jaren 1930. Ze namen Antonio Bonet i Castellana mee. Een Catalaanse collega en vriend met wie ze hadden samengewerkt in de Parijse studio van Le Corbusier. Ze hadden een heldere visie van hoe de moderne ‘La Tripolina’ er uit moest zien. Hun creatie heette de ‘BKF’ chair naar de intialen van de drie ontwerpers; Antonio Bonet i Castellana, Juan Kurchan en Jorge Ferrari Hardoy. De fauteuil van deze mannen zag voor het eerst het daglicht in december 1938 in Buenos Aires. Voor die stoel werd massief staal van 12 millimeter gebruikt. De hoes die de zitting en rug vormt werd met de hand gemaakt van extra sterk tuigleder. Door Cuatrini die werkte  voor de beroemde polo zadelmakerij Rossi&Caruso.  Maar een paar stoelen werden gemaakt. Ondanks dat ze met de stoel diverse prijzen in de wacht slepen bleef hij onverkocht in een winkel in Buenos Aires. Twee van deze stoelen werden uiteindelijk naar de Verenigde Staten gebracht. Een van deze twee kunt u nog bekijken in het Museum of Modern Art in New York. Enkele jaren na de tweede wereldoorlog was een volgende generatie wel rijp voor de BKF stoel die in die jaren bekendheid kreeg onder de naam ‘Butterfly chair of ‘Bat’. In de jaren ’50 en ’60 werd het een massaproduct. In die tijd was het vaak de eerste eigen stoel van tieners.

‘Mariposa’ is Spaans en betekend ‘vlinder’, ‘Cuero’ is Spaans en betekent ‘leder’

Pampa tuigleder

Mariposa Pampa Cognac-Polo, Mariposa Pampa Chocolate, Mariposa Pampa Oak, Mariposa Pampa black, Mariposa Pampa Montana

Frame

zwart, mat chroom

Andere suggesties…

Bijwerken van …
 • Geen producten in je winkelmand.