·  Gratis verzending in NL, BE & DE  ·  100+ jaar ervaring  ·  CBW-erkend

Mariposa-Vlinderstoel-fauteuil-tuigleer-Black-Gerritsma-interieur
Mariposa-Vlinderstoel-fauteuil-tuigleer-Black-Gerritsma-interieur
Vlinderstoel zwart Cuero Mariposa aanbieding

Vlinderstoel Cuero Mariposa zwart aanbieding

980,00 699,00

Vragen over dit product? Bel ons:
0592 313 477
Speciale aanbieding van de Cuero Mariposa in zwart tuigleder met bies / paspel randafwerking. Levertijd direct uit voorraad voor 15.00 besteld op dezelfde dag verzonden. Status 16 April actuele voorraad 2x.

  • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren (?).
  • Avondlevering is mogelijk met dit product.
  • Betaal achteraf binnen 14 dagen, zonder extra kosten.
  • Met 2500+ afhaalpunten, altijd een punt in de buurt.
  • Onze klanten beoordelen ons met een 9.1.

Cuero Mariposa leder zwart

Hij staat bekend onder meerdere namen. Wij noemen hem “de vlinderstoel” van Cuero.  Ook wel dé  Mariposa, BKF chair, Butterfly of Batchair. De Vlinderstoel van Cuero is in Zweden gemaakt. Cuero is de specialist in huiden van plantaardig ‘gelooid’ tuigleder. In een ecologisch looiproces waarbij extracten gebruikt worden van de Mimosa en Quebracho boom ontstaat een dik leder met diepe warme kleuren. Dit is het leder dat gebruikt wordt in het Cuero Mariposa fauteuil. Het is een samensmelting van een massief Zweeds stalen frame en het beste tuigleer dat verkrijgbaar is. Het leer is afkomstig van Europese huiden die in Italie zijn gelooid. Uitsluitend het fijnste tuigleer word door Cuero gebruikt. Wat een interessant leder met zich meebrengt waar alle natuurlijke kenmerken in terug te zien zijn. Deze stoel komt het dichtst bij het originele ontwerp uit 1938 dat in Buenos Aires ontstond.

Uitvoering aanbieding Cuero Mariposa zwart

  • zwart tuigleder rondom netjes afgewerkt met een bies in zwart leder
  • 12mm massief Zweeds stalen frame
  • nieuw in doos moet gemonteerd worden (eenvoudige montage)

Download de catalogus

 

 

Mariposa fauteuil het ontwerp en de geschiedenis

Vlinderstoel Mariposa, BKF chair of vlinderstoel, van Cuero, is een stoel met een bijzonder internationaal verhaal. De eerste ontwikkelingen van dit principe voeren terug tot 1877 toen ontstond ‘La Tripolina’. Een houten constructie die zich het beste laat beschrijven als een hangmat constructie  om in te zitten.  Eind jaren dertig van de vorige eeuw gingen drie mannen met dit uitgangspunt aan de slag.

Juan Kurchan en Jorge Ferrari Hardoy, twee jonge architecten keerden terug naar Buenos Aires eind jaren 1930. Ze namen Antonio Bonet i Castellana mee. Een Catalaanse collega en vriend met wie ze hadden samengewerkt in de Parijse studio van Le Corbusier. Ze hadden een heldere visie van hoe de moderne ‘La Tripolina’ er uit moest zien. Hun creatie heette de ‘BKF’ chair naar de intialen van de drie ontwerpers; Antonio Bonet i Castellana, Juan Kurchan en Jorge Ferrari Hardoy. De fauteuil van deze mannen zag voor het eerst het daglicht in december 1938 in Buenos Aires. Voor die stoel werd massief staal van 12 millimeter gebruikt. De hoes die de zitting en rug vormt werd met de hand gemaakt van extra sterk tuigleder. Door Cuatrini die werkte  voor de beroemde polo zadelmakerij Rossi&Caruso.  Maar een paar stoelen werden gemaakt. Ondanks dat ze met de stoel diverse prijzen in de wacht slepen bleef hij onverkocht in een winkel in Buenos Aires. Twee van deze stoelen werden uiteindelijk naar de Verenigde Staten gebracht. Een van deze twee kunt u nog bekijken in het Museum of Modern Art in New York. Enkele jaren na de tweede wereldoorlog was een volgende generatie wel rijp voor de BKF stoel die in die jaren bekendheid kreeg onder de naam ‘Butterfly chair of ‘Bat’. In de jaren ’50 en ’60 werd het een massaproduct. In die tijd was het vaak de eerste eigen stoel van tieners.

‘Mariposa’ is Spaans en betekend ‘vlinder’, ‘Cuero’ is Spaans en betekent ‘leder’

SKU: cuero-mariposa-black-nbdng Categorieën: , ,
Bijwerken van …
  • Geen producten in je winkelmand.