·  Gratis verzending in NL, BE & DE  ·  100+ jaar ervaring  ·  CBW-erkend

onderhoudset-leder-FSM-de-Sede-Gerritsma-interieur
onderhoudset-leder-FSM-de-Sede-Gerritsma-interieur
FSM-de-Sede-leder-onderhoud-set-Gerritsma-interieur
de-Sede-FSM-leder-onderhoud-set-Gerritsma-interieur

FSM leder onderhoud set

67,50

Vragen over dit product? Bel ons:
0592 313 477
Bestel uw FSM leder onderhoud set in onze webshop, levering uit voorraad binnen vijf dagen.

 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren (?).
 • Avondlevering is mogelijk met dit product.
 • Betaal achteraf binnen 14 dagen, zonder extra kosten.
 • Met 2500+ afhaalpunten, altijd een punt in de buurt.
 • Onze klanten beoordelen ons met een 9.1.

FSM leder onderhoud set

Onderhoud is het halve leven, dat gaat zeker op, ook bij FSM leder. Door regelmatig uw bank of fauteuil te behandelen zult u er langer plezier van hebben. Bij gladde leersoorten, de kwaliteiten ‘F, A, K,’ (bij de Sede ‘Living, Select, Touch, Club en Neck’)  is het belangrijk om ze soepel te houden. Dat doet u met de leder onderhoud set van FSM. Het is belangrijk om de vochtgraad in het leder te bewaren. Behandel uw FSM meubel ongeveer twee tot drie keer per jaar.

Factoren als intensiteit van gebruik en de luchtvochtigheid in de ruimte zijn van invloed. Het leer mag niet droog aanvoelen, dan bent u in feite al te laat. Als het droog aanvoelt in het oppervlakte dan zal er verschil in elasticiteit zijn tussen de bovenlaag en de onderlaag. Bij een droge huid zal onderin meer souplesse zijn dan bovenin. Bij een gepigmenteerde huid kan er dan craquelé ontstaan. Door regelmatig het leer te onderhouden voorkomt u dat. Bij onderhoud blijft de kleur mooier en voelt het leer prettiger aan.

Hoe vaak moet u het leer behandelen?

Voor het beste resultaat is het aanbevolen om het leer twee tot drie keer per jaar te behandelen.

Hoe moet u de leer onderhoudsset gebruiken?

 • Om te beginnen pak een spons en maak die nat met gedestilleerd water. Gedestilleerd water omdat gewoon leidingwater een kalk aandeel heeft dat sporen achter kan laten op het leer. Vooral bij pure aniline huiden zonder pigmentlaag is dat belangrijk. Bevochtig het leder oppervlak licht alvorens de Leather soft cleaner toe te passen.
 • ‘Leather soft cleaner’, reinigt het leder, schudden voor gebruik. Spuit een dot schuim op de spons en breng dat royaal aan op het leder van naad naar naad, zonder druk uit te oefenen. Vlak voor vlak. Laat het leder drogen en behandel het dan met ‘Leather cream’. De FSM leather soft clean is getest op alle leersoorten van FSM / de Sede. Gebruikt u het op leder van een ander merk dan is het belangrijk om eerst te testen op een niet zichtbare plek.
 • Leather cream geeft het leder zijn souplesse terug, intensiveert de kleur en beschermd het leer tegen invloeden van buitenaf. Samen met de ‘leather soft cleaner’ is de behandeling compleet. Fles schudden voor gebruik, de emulsie aanbrengen op een zachte doek (bijgeleverd) en vervolgens aanbrengen op de leder oppervlak. In deze volgorde en niet het materiaal direct op het leder aanbrengen.

 

Algemene regels voor ledere onderhoud

FSM / de Sede leder heeft een mooie balans van hoogwaardige natuurlijke vetten en impregneringsmiddelen. Die zorgen ervoor dat het materiaal prettig aanvoelt vuil afstotend is en water afwijzend. Met de leder onderhoud set van de Sede bewaart u deze balans.  Wat kunt u nog meer doen?

 • Bescherm uw meubel tegen direct zonlicht, in zijn algemeenheid is leder zeer slecht lichtecht. Door inwerking van direct licht kan het leder verarmen, uitdrogen en verkleuren.
 • Gebruik geen boenwas of schoenpoets en nooit oplosmiddelen zoals wasbenzine of terpentine.
 • Probeer onderhoudsmiddelen altijd eerst op een onopvallende plek in het leder.
 • Regelmatig afstoffen, het is goed om regelmatig even een licht vochtige doek over het leder te halen. Doe dat met een kleurloze katoenen doek, gebruik geen microvezel doek daarvoor. Om zeker te zijn, gebruik gedestilleerd water.
 • Bij specifieke problemen kunnen we een beroep doen op de ontwikkelaars van de de Sede leder onderhoud set, in zo’n geval benader ons.

 

De Sede en FSM

FSM, Frank Sitz Moebel, is een belangrijke speler op het gebied van meubelen met een functie. Fauteuils en banken zijn elektrisch of manueel verstelbaar. Het van oorsprong Duitse FSM was een belangrijke concurrent van de Sede. Vanuit een strategisch oogpunt heeft de de Sede groep FSM begin jaren 2000. Tegenwoordig worden alle FSM producten in Klingnau in Zwitserland gemaakt. Het leder dat op de producten van FSM word verwerkt is 100% identiek aan het leder van de Sede. Het zijn de ‘de Sede handen’ die het de Sede leder op een FSM fauteuil of bank stofferen. Het onderhoudsmiddel van de Sede is dan ook gelijk aan de FSM set. Omdat FSM nog steeds een goede naamsbekendheid heeft is er een lederonderhoudsmiddel onder het eigen merk. U kunt het FSM middel dus op uw de Sede meubelen gebruiken en andersom.

Andere suggesties…

Bijwerken van …
 • Geen producten in je winkelmand.