·  Gratis verzending in NL, BE & DE  ·  100+ jaar ervaring  ·  CBW-erkend

Wittmann Alleegasse
Wittmann Alleegasse
Alleegasse_Fauteuil
Alleegasse_Bank
Alleegasse_Katalog

Wittmann Alleegasse

2.573,00

Vragen over dit product? Bel ons:
0592 313 477

  • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren (?).
  • Avondlevering is mogelijk met dit product.
  • Betaal achteraf binnen 14 dagen, zonder extra kosten.
  • Met 2500+ afhaalpunten, altijd een punt in de buurt.
  • Onze klanten beoordelen ons met een 9.1.

Witmann Alleegasse fauteuil

Wittmann Alleegasse, de fauteuil is een mooi ambachtelijk product. Wittmann is een meubelfabrikant waar wij een lang samenwerkingsverleden mee hebben. In het atelier word met veel liefde voor het vak en oog voor detail met de hand gewerkt aan tijdloze meubelen.

Bij het inrichten van het woonhuis voor Dr. Hugo Koller in de Alleegasse, tegenwoordig Argentinierstrasse, in Wenen ontstond rond 1912 deze zitgroep voor de muziekkamer. Tegenwoordig heeft de firma Wittmann als enige het recht om deze meubelen te maken, sinds 1969.

Productdetails

Wittmann - Produktdetails Alleegasse-page-001 (1)

 

 

De serie bestaat uit een fauteuil en een bank. Er staan diverse hoogwaardige materialen in stof en leder ter beschikking om een keuze uit te maken. De genoemde prijs is op basis van de getoonde streepstof. Die past bij het karakter waar deze meubelen oorspronkelijk voor zijn ontworpen, de muziekkamer.

De ontwerper josef hoffmann,

Josef Hoffmann, architect was een van de meest uitgesproken ontwerpers in het begin van de twintigste eeuw. Als mede oprichter van der Wiener Werkstätte en in het kader van zijn idee van het “Gesamtkunstwerks” maakte hij talrijke meubelontwerpen, die met hun strakke kubistische stijl tot op heden niks van hun bestaansrecht verloren hebben.

499px-Josef-Hoffmann

Bijwerken van …
  • Geen producten in je winkelmand.