Alessi Alessandro M. kurkentrekker

Vanaf € 37
Levertijd 2-10 werkdagen
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • 30 dagen bedenktijd
    (?) M.u.v. producten die op bestelling worden gefabriceerd.
  • Avondlevering altijd mogelijk
  • Gratis achteraf betalen
  • Ophalen bij 2500+ PostNL-punten
De Alessi Alessandro M. kurkentrekker werd in 2003 ontworpen door Alessandro Mendini voor designhuis Alessi .

De oprichter van dit bedrijf, opgericht in 1921, is Giovanni Alessi . Na zich aanvankelijk vooral te richten op metalen keukenaccessoires, breidde het Italiaanse label later zijn assortiment uit met tuingereedschap en woonobjecten. Deze koerswijziging leidde tot de introductie van materialen als hout, keramiek en plastic.

De Alessandro M. - Kurkentrekker combineert een plastic behuizing met verchroomd zamak, een legering van aluminium en zink. Net als de bekende Anna G. kurkentrekker heeft de behuizing een figuratieve vormgeving, waarbij gekozen is voor een lachende man. - Kurkentrekker combineert een plastic behuizing met verchroomd zamak, een legering van aluminium en zink. Net als de bekende Anna G. kurkentrekker heeft de behuizing een figuratieve vormgeving, waarbij gekozen is voor een lachende man. De hoogte van de kurkentrekker is 21,7 cm en heeft een diameter van 6 cm. De speels uitgevoerde Alessandro M. - Kurkentrekker is onmisbaar voor in de wijnkast of in de keuken, en trekt gegarandeerd de aandacht.

Alessandro Mendini houdt zich bezig met architectuur, productontwerp en poëzie. Naast een serie kurkentrekkers maakte hij stoelen, lampen, tafels en wandklokken. In 1994 opende het Groninger Museum, ontworpen door Mendini, dat hij tijdens de grote verbouwing in 2010 nieuwe accenten legde. De hoogte van de kurkentrekker is 21,7 cm en heeft een diameter van 6 cm. De speels uitgevoerde Alessandro M. - Kurkentrekker is onmisbaar voor in de wijnkast of in de keuken, en trekt gegarandeerd de aandacht.

Alessandro Mendini houdt zich bezig met architectuur, productontwerp en poëzie. Naast een serie kurkentrekkers maakte hij stoelen, lampen, tafels en wandklokken. In 1994 opende het Groninger Museum, ontworpen door Mendini, waarmee hij tijdens de grote renovatie in 2010 nieuwe accenten legde.

Alessandro Mendini houdt zich bezig met architectuur, productontwerp en poëzie. Naast een serie kurkentrekkers maakte hij stoelen, lampen, tafels en wandklokken. In 1994 opende het Groninger Museum, ontworpen door Mendini, waarmee hij tijdens de grote renovatie in 2010 nieuwe accenten legde. .
Meer informatie
MerkAlessi
AfmetingenHoogte: 24.5cm
Doorsnee: 7cm
OntwerperAlessandro Mendini
HerkomstItalië

Over het merk

Het bijzondere aan de collectie van Allessi is dat er in een productfamilie heel verschillende producten zitten die toch dezelfde uiterlijke kenmerken hebben. Alessi biedt een unieke en complete collectie die u nergens anders vindt!

De producten van Alessi worden nog steeds gezien als een handgemaakte cultuur. Ook al worden de producten met machines gemaakt, toch wordt er nog steeds dezelfde zorg gedragen aan ieder product, zoals dit ook met een handgemaakt product wordt gedaan.