Onze cookies zijn te onderscheiden in drie verschillende categorieën. Hieronder leest u meer over deze categorieën, en kunt u per categorie kiezen of u akkoord gaat met het plaatsen van deze cookies.

Catellani & Smith Lederam W1 17 LED wandlamp

Vanaf € 410,00
Levertijd 1-4 weken

Gratis verzending vanaf € 50,-

30 dagen bedenktermijn

2 jaar productgarantie

Lederam W1 17 LED wandlamp

De Catellani & Smith Lederam W1 17 LED wandlamp is ontworpen door Enzo Catellani voor het Italiaanse merk Catellani & Smith.

De Lederam W1 wandlamp heeft een ronde schijf als lampenkap die in verschillende standen kan worden gedraaid voor verschillende lichteffecten. De diameter van de lampenkap is 17 cm en de diepte is 8 cm. Met de externe dimmer is de lichtintensiteit in te stellen op het gewenste niveau. Het armatuur is geschikt voor een 17W LED lamp.

Enzo Catellani besloot in 1979 zijn kapsalon in te ruilen voor een lampenwinkel in Bergamo. Op een gegeven moment wilde hij meer verkopen dan alleen de lampen van andere mensen. Hij begon zijn eigen designverlichting te ontwerpen en niet zonder succes. Zijn Turciu werd in productie genomen door een Duitse lampenfabrikant. In 1989 richtte hij zijn eigen ontwerpbureau op en werd al snel een bekend figuur in de designwereld. Zijn lampen zijn te vinden in het Victoria & Albert Museum in Londen en in het gebouw van de beurs in Kopenhagen. In 2012 ontving hij zelfs de Wallpaper Design Award.

Meer informatie
MerkCatellani & Smith
AfmetingenDiepte: 8cm
Doorsnee: 17cm
Doorsnee lampenkap: 17cm
Doorsnee voet: 6.5cm
OntwerperEnzo Catellani
HerkomstItalië
Downloads

Meer lezen over dit product of merk? We hebben hieronder wat nuttige bestanden verzameld.

Soort Bestand Downloaden
pdf Catellani&Smith Lederam W1 datasheet Downloads
pdf Catellani&Smith Lederam W1 dim suggestie Downloads
pdf Catellani&Smith Lederam W1 17 montagehandleiding Downloads

Over het merk

De grote inspiratiebron voor de ontwerpen van Catellani is het zon- en maanlicht, dat in ieder design onder andere terug te zien is in het gebruik van de gouden kleur. De missie van Catellani is om unieke designlampen te ontwikkelen - een belofte waaraan Catellani & Smith zich tot op de dag van vandaag houdt.