Onze cookies zijn te onderscheiden in drie verschillende categorieën. Hieronder leest u meer over deze categorieën, en kunt u per categorie kiezen of u akkoord gaat met het plaatsen van deze cookies.

Catellani & Smith Uomo Della Luce S tafellamp

Vanaf € 850,00
Levertijd 1-4 weken

Gratis verzending vanaf € 50,-

30 dagen bedenktermijn

2 jaar productgarantie

De artistieke Catellani & Smith Uomo Della Luce S tafellamp is ontworpen door Enzo Catellani voor fabrikant Catellani & Smith .

Enzo Catellani richtte zijn bedrijf Catellani & Smith op, waar de naam Smith niet die van een zakenpartner is, maar die van zijn paard. Catellani is van oorsprong een smid en zijn liefde voor metal zie je terug in veel van zijn opvallende creaties. Ook deze Catellani & Smith Uomo Della Luce S tafellamp is volledig van metaal gemaakt en kan gezien worden als een waar kunstwerk.

De donkere torso van een gespierde man wordt met de hand gemaakt van ruwe ijzeren platen. Boven zijn hoofd tilt de figuur een bol van gevlochten aluminiumdraad op. De algehele vorm heeft iets uitdagends en straalt oerkracht uit.

De Catellani & Smith Uomo Della Luce S tafellamp , letterlijk 'man van het licht', is verkrijgbaar in twee varianten. U kunt kiezen voor een lamp van 35 cm of 90 cm hoogte. De grootste afbeelding heeft een bol met een diameter van 30 cm, terwijl die van de kleinste afbeelding 10 cm is.

Als de lamp in bedrijf is, vergroot het licht dat uit de bol schijnt het contrast met de donkergekleurde figuur. De aluminium draden zorgen voor een bijna sprookjesachtig spel tussen licht en schaduw.

Als de lamp in bedrijf is, vergroot het licht dat uit de bol schijnt het contrast met de donkergekleurde figuur. De aluminium draden zorgen voor een bijna sprookjesachtig spel tussen licht en schaduw.
Meer informatie
MerkCatellani & Smith
AfmetingenLengte: 12cm
Breedte: 12cm
Hoogte: 35cm
Doorsnee: 10cm
Kabellengte: 190cm
Doorsnee lampenkap: 10cm
Doorsnee voet: 12cm
OntwerperEnzo Catellani
HerkomstItalië

Over het merk

De grote inspiratiebron voor de ontwerpen van Catellani is het zon- en maanlicht, dat in ieder design onder andere terug te zien is in het gebruik van de gouden kleur. De missie van Catellani is om unieke designlampen te ontwikkelen - een belofte waaraan Catellani & Smith zich tot op de dag van vandaag houdt.