Onze cookies zijn te onderscheiden in drie verschillende categorieën. Hieronder leest u meer over deze categorieën, en kunt u per categorie kiezen of u akkoord gaat met het plaatsen van deze cookies.

ClassiCon Eileen Gray E 1027 glazen bijzettafel

Vanaf € 1.030,00

De ClassiCon Eileen Gray E 1027 bijzettafel is een ware design klassieker. Tevens beschikbaar als zwarte uitvoering.

Gratis verzending vanaf € 50,-

30 dagen bedenktermijn

2 jaar productgarantie

Deze tijdloze ClassiCon E 1027 bijzettafel van Eileen Gray is niet meer weg te denken in de wereld van hedendaagse vormgeving.  Door de jaren heen is de 'Adjustable table' van Classicon uitgegroeid tot een echte designklassieker.  Ontworpen door de beroemde Eileen Gray, een van 's werelds  eerste interieurarchitecte's.

Het frame heeft een elegantie die in elk interieur tot uiting komt. 'Form follow's function', het buisframe is aan de bovenkant ook een handgreep. Daarmee is de bijzettafel in de hoogte te verstellen. Je ontgrendelt hem door een staafje uit een gaatje te trekken. Door hem daarna op te tillen kun je eenvoudig een hogere stand selecteren door het staafje er weer in te steken. Daardoor kun je hem op verschillende manieren kunt gebruiken. Het glazen blad van de E 1027 bijzettafel is verkrijgbaar in twee versies. De hoogte is op verschillende punten te verstellen van 55 tot 93 cm. De diameter van het tafelblad is 52 cm en het onderste deel van de tafel is 46 cm.

Wist je dat de ontwerpster codetaal gebruikte voor de naam van de ClassiCon Adjustable Table?

E 1027:

  • De "E" staat voor Eileen.
  • Het cijfer 10 staat voor de tiende letter van het alfabet de "J".
  • De 2 staat voor "B", dat zijn de initialen van haar geliefde Jean Badovici.
  • De zeven is de "G" van Gray.

De adjustable table van Eileen Gray is veel gekopieerd. Tegen plagiaat is altijd streng opgetreden. Aan een aantal specifieke kenmerken kun je zien dat je de echte Eileen Gray hebt. De originele ClassiCon herken je natuurlijk ook aan het logo.

Meer informatie
MerkClassiCon
AfmetingenHoogte: 64cm
Doorsnee: 52cm
OntwerperEileen Gray
HerkomstDuitsland

Over het merk

ClassiCon werkt samen met een aantal grote namen uit de wereld van het industrieel ontwerpen en architectuur. Namen zoals Lyndon Neri, Rosanna Hu, Konstantin Grcic en Stephan Braunfels staan dan ook nauw verbonden met het merk. De firma heeft vooral een speciale band met de in 1976 overleden Eileen Gray. Eileen Gray was een van de Britse grondleggers van de modernistische beweging in de architectuur. ClassiCon heeft het alleenrecht op een aantal van haar tijdloze ontwerpen en heeft deze opnieuw uitgebracht. Een mooi voorbeeld hiervan is de opvallende Bibendum fauteuil die oorspronkelijk in 1929 werd gecreëerd.