Onze cookies zijn te onderscheiden in drie verschillende categorieën. Hieronder leest u meer over deze categorieën, en kunt u per categorie kiezen of u akkoord gaat met het plaatsen van deze cookies.

ClassiCon Pailla wandlamp / plafondlamp

Vanaf € 395,00

Gratis verzending vanaf € 50,-

30 dagen bedenktermijn

2 jaar productgarantie

ClassiCon Pailla wandlamp / plafondlamp is ontworpen door Eileen Gray voor ClassiCon .

Deze lamp met zijn bijzondere vormgeving is een schoolvoorbeeld van wat industrieel design kan zijn. De tweedelige cilindrische vorm rust in een verchroomd stalen frame. Elegant en tijdloos zijn de opvallende kenmerken van dit lichtgewicht object dat perfect past in een moderne leefruimte met een minimalistisch design. Het licht van deze lamp is bijzonder aangenaam en rustgevend voor de ogen.

Eileen Gray was een beroemde Ierse architect en ontwerper die in haar tijd erin slaagde om in een industrie te blijven die gedomineerd werd door mannelijke ontwerpers dankzij haar uitstekende vakmanschap en de praktische en optische kwaliteiten van haar werk. Dankzij zijn unieke ontwerpen van designmeubelen, verlichtingsarmaturen en woonaccessoires is het in de loop van de tijd een internationale ster in de wereld van design geworden.

Wand / Pailla plafondlamp is een meesterwerk dat perfect opvalt bij andere projecten ontworpen door Eileen Gray voor ClassiCon . Hierbij kunt u denken aan de Bibendum - Fauteuil, E 1027 Tafel - Salontafel, Monte Carlo Sofa en X Double Desk. .
Meer informatie
MerkClassiCon
AfmetingenHoogte: 16cm
Doorsnee: 8.4cm
OntwerperEileen Gray
HerkomstDuitsland

Over het merk

ClassiCon werkt samen met een aantal grote namen uit de wereld van het industrieel ontwerpen en architectuur. Namen zoals Lyndon Neri, Rosanna Hu, Konstantin Grcic en Stephan Braunfels staan dan ook nauw verbonden met het merk. De firma heeft vooral een speciale band met de in 1976 overleden Eileen Gray. Eileen Gray was een van de Britse grondleggers van de modernistische beweging in de architectuur. ClassiCon heeft het alleenrecht op een aantal van haar tijdloze ontwerpen en heeft deze opnieuw uitgebracht. Een mooi voorbeeld hiervan is de opvallende Bibendum fauteuil die oorspronkelijk in 1929 werd gecreëerd.