Driade Costes - Armleunstoel

Vanaf € 839
Levertijd 3 weken
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • 30 dagen bedenktijd
    (?) M.u.v. producten die op bestelling worden gefabriceerd.
  • Avondlevering altijd mogelijk
  • Gratis achteraf betalen
  • Ophalen bij 2500+ PostNL-punten
Driade Costes - Armleunstoel is ontworpen door Philippe Starck voor het Italiaanse merk Driade .

De geschiedenis van het merk gaat terug tot 1968, toen Enrico Astori een familiebedrijf was. Het begon allemaal met designproducten. Ontwerpers uit Italië zijn al lang verantwoordelijk voor de serie. Rond 1984 kregen ze gezelschap van wereldberoemde ontwerpers, waaronder Philippe Starck.

Driade Costes - Armleunstoel werd opgericht in 1984 en was een doorbraak voor de merken Starck en Astori. Dit maakt deze comfortabele stoel tot een echte klassieker. De fauteuil heeft een stalen buisframe afgewerkt met zwarte lak. Het zitgedeelte is gemaakt van duurzaam multiplex. Standaard is de zitting voorzien van een kussen met lederen bekleding, wat het woon- of eetkamermeubilair een nog chiquere uitstraling geeft. Costes - De fauteuil heeft een zithoogte van 47 cm, een diepte van 58 cm en een breedte van 47,5 cm. De rugleuning is 80 cm hoog.

Starck komt uit Frankrijk, waar hij werd geboren in 1949. De ontwerper volgde een professionele opleiding bij École Camondo in Parijs. Daarna werkte hij voor verschillende ontwerpbedrijven en creëerde zo een divers werk. Philippe Starck speelde een belangrijke rol bij het transformeren van Driade tot een toonaangevend merk voor en rond meubeldesign. De rugleuning is 80 cm hoog.

Starck komt uit Frankrijk, waar hij werd geboren in 1949. De ontwerper volgde een professionele opleiding bij École Camondo in Parijs. Daarna werkte hij voor verschillende ontwerpbedrijven en creëerde zo een divers werk. Philippe Starck speelde een belangrijke rol bij het transformeren van Driade tot een toonaangevend merk voor en rond meubeldesign. .
Meer informatie
MerkDriade
AfmetingenBreedte: 47.5cm
Hoogte: 80cm
Diepte: 58cm
Zithoogte: 47cm
Hoogte rugleuning: 80cm
OntwerperPhilippe Starck
HerkomstItalië

Over het merk

Driade is een Italiaanse meubelfabrikant die in 1968 is opgericht in Piacenta. Oorspronkelijk was Driade een familiebedrijf met Enrico Astori, zijn vrouw Adelaide Acerbi en Enrico's zuster Antonia Astori aan de top. Al sinds het begin ziet de meubel- en designfabrikant uit Italië zichzelf als een creatieve workshop die sterk de nadruk legt op inspirerend teamwork met internationale ontwerpers. Driade werkt dan ook graag samen met jonge, trendy ontwerpers, zoals Philippe Starck, Tokujin Yoshioka, en Ron Arad met wie zij steeds nieuwe trends ontdekken.

Driade werkt vanuit de bedrijfsfilosofie dat iedereen zich thuis prettig moet voelen. Dit op basis van de overtuiging dat eclecticisme, een verscheidenheid aan culturen, nieuwsgierigheid en verrassingen de belangrijkste onderdelen zijn van ons huidige sociale leven.