Onze cookies zijn te onderscheiden in drie verschillende categorieën. Hieronder leest u meer over deze categorieën, en kunt u per categorie kiezen of u akkoord gaat met het plaatsen van deze cookies.

Martinelli Luce Elastica

Vanaf € 580,00
2-3 weken

Gratis verzending vanaf € 50,-

30 dagen bedenktermijn

2 jaar productgarantie

Elastica van Martinelli Luce

Verbind de vloer met het plafond. Doe het op een nieuwe, flexibele en vloeiende manier met een strook van licht.
Verander de positie, speel, ervaar het plezier van aanraken.
Voel hoe zacht licht is.
Maak een snel gebaar naar beneden en het licht zal aan of uit gaan.
Trek het langzaam naar boven of naar beneden en de intensiteit zal veranderen.

De Martinelli Luce Elastica is eenvoudig te monteren aan het plafond. Alles wat je verder nodig hebt is een stopcontact in de wand of in de vloer. De Elastica van Martinelli Luce word vlak bij de muur geplaatst. Daardoor is het de oplossing voor 'dat kleine donkere hoekje'. Zo is het een mooie eenvoudige en strakke oplossing. Maar heb je een wand over waar wel wat mee mag gebeuren dan krijg je een supergave uitstraling als je er een aantal naast elkaar plaatst. Wil je door aan het plafond? Dat kan met de Sistema Elastica Wall kun je van de wand naar het plafond voor een horizontale lichtlijn. Meer zien van de Martinelli Luce collectie?

 

 

Meer informatie
MerkMartinelli Luce
Lengte (cm)250-300cm
Breedte (cm)3,5cm
Diameter (cm)Voet: 13cm
OntwerperStudio Habits
HerkomstItalië
Garantie3 jaar
DimbaarJa
Type lichtbronVast ingebouwde LED
Kleurtemperatuur2700K
MontagewijzeAan plafond
Downloads

Meer lezen over dit product of merk? We hebben hieronder wat nuttige bestanden verzameld.

Soort Bestand Downloaden
pdf Martinelli Luce Elastica handleiding Downloads

Over het merk

Martinelli Luce heeft aanzienlijk bijgedragen aan Italiaans design en was een enorm prominente verlichtingsproducent in de tweede helft van de 20e eeuw; het creëren van innovatieve en bekroonde verlichting gedurende zijn kleurrijke geschiedenis, in samenwerking met enkele van de grootste namen in Italiaans design. Opgericht in 1950 door ontwerper Elio Martinelli (1921-2004) in Lucca, heeft het bedrijf sindsdien talloze verlichtingsontwerpen gemaakt voor huishoudelijk en commercieel gebruik.

Martinelli was al op jonge leeftijd blootgesteld aan de verlichtingsindustrie en trad toe tot het familiebedrijf dat oorspronkelijk ergens in de jaren dertig van de vorige eeuw werd opgericht. In 1950, die zijn eigen verlichtingsarmaturen wilde ontwikkelen en produceren, richtte Martinelli Martinelli Luce op en richtte hij zich op interieurontwerp en verlichting voor winkels, restaurants, hotels en dergelijke. Zijn bedrijf groeide snel en werd uiteindelijk een begrip en referentiepunt voor Italiaans verlichtingsontwerp. In 1966 werd Martinelli Luce door ontwerper Gio Ponti uitgenodigd om deel te nemen aan de eerste editie van de internationale designtentoonstelling Eurodomus, gehouden in Turijn. Martinelli Luce exposeerde opnieuw in 1968, 1970 en 1972; evenals op de 14e en 15e Triënnale van Milaan in 1968 en 1973.

Gedurende zijn carrière omarmde Martinelli nieuwe materialen (zoals methacrylaatplastic), die hij gebruikte om functionele, maar zeer innovatieve verlichtingsarmaturen te creëren. Het werk van Martinelli was representatief voor de modernistische Italiaanse esthetiek van het midden van de eeuw, gekenmerkt door een organische geometrie die zowel rationalistisch als expressief was. Opvallende stukken zijn onder meer de space-age tafellampen Bolla (1960), Globo (1962), Serpente (1965), Stivale (1967), Cobra (1968) en Foglia (1969), Millepiedi (1972), Elmetto (1976), Dobermann (1980) en de Nuvole Vagabonde (1992-9).

Sinds de oprichting heeft Martinelli Luce samengewerkt met vele getalenteerde en gerenommeerde ontwerpers, waaronder Gae Aulenti, Michel Bouquillon, Marco De Santi – Studio Natural, Angelo Micheli, Luc Ramael, Karim Rashid, Marc Sadler, Brian Sironi, Studio 4P1B, Studio Lucchi & Biserni, Studio Orlandini, Massimo en Lella Vignelli en vele anderen. Opmerkelijke ontwerpen zijn onder meer Aulenti's Pipistrello (1965), Ruspa (1968) tafellampen; en Sergio Asti's Profiterolle (1968) en Scafandro (1972) tafellampen.

In de loop der jaren heeft Martinelli Luce verschillende prijzen ontvangen, waaronder meerdere iF Product Design awards, Compasso D'oro in 2011 en de ADI Design Index Award in 2011 en 2015. Voorbeeldige ontwerpen van Martinelli Luce zijn te vinden in permanente collecties van grote musea, waaronder het Montreal Decorative Arts Museum, het Metropolitan Museum of Art in New York en het Museum of Art in Philadelphia.

Martinelli stierf in 2004, maar het bedrijf blijft vandaag bestaan ​​onder leiding van Martinelli's dochter, art director en ontwerper Emiliana. Het bedrijf biedt een breed scala aan energiezuinige verlichtingssystemen die zijn ontworpen voor kantoren, winkels, bioscopen, hotels, musea en commerciële en buitenruimtes.