Onze cookies zijn te onderscheiden in drie verschillende categorieën. Hieronder leest u meer over deze categorieën, en kunt u per categorie kiezen of u akkoord gaat met het plaatsen van deze cookies.

Pipistrello POP

Vanaf € 965,00 Normale prijs € 1.076,00

Ervaar eigentijdse levendigheid met de Pipistrello Pop-verlichting.

Gratis verzending vanaf € 50,-

30 dagen bedenktermijn

2 jaar productgarantie

Pipistrello POP

Pipistrello POP, ontworpen door Gae Aulenti, is het nieuwste lid van de Pipistrello familie. De naam 'Pipistrello' is een italiaans woord voor vleermuis, wat refereert naar de lampenkap van dit ontwerp. De eerste Pipistrello, ontworpen in 1965, is nu in 2023 opnieuw ontworpen met een fris en een vrolijk nieuw kleurtje. 

Deze kleur straalt optimisme, licht en energie uit, wat je altijd een goed gevoel geeft. Zoals Emiliana Martinelli zegt:  Geel is ook de kleur van vriendschap, net zoals de kleur die mij verbond met Gae Aulenti die ik als kind ontmoette.”

Elke Pipistrello is ook gesigneerd en genummerd. De Pipistrello Medio en Pipistrello zijn voorzien van een telescopische basis waardoor de voet in hoogte te verstellen is. 

De voet is gemaakt van roestvrijstaal en afgewerkt met een gele glanzende lak. De lampenkap is vervaardigd van opaalwit methacrylaat, waardoor het licht op een sfeervolle en gelijkmatige manier wordt verspreid. De lampenkap bevat ingebouwde LED-verlichting die op twee manieren dimbaar is: via de schakelaar op de voet of, als het een draadloze versie betreft, via de aanraaksensor.

Ook heeft natuurlijk de cordless variant een oplaadbare batterij (oplaadkabel inbegrepen). 

Meer informatie
MerkMartinelli Luce
Garantie2 jaar
Kabel lengte (cm)245 cm.

Over het merk

Martinelli Luce heeft aanzienlijk bijgedragen aan Italiaans design en was een enorm prominente verlichtingsproducent in de tweede helft van de 20e eeuw; het creëren van innovatieve en bekroonde verlichting gedurende zijn kleurrijke geschiedenis, in samenwerking met enkele van de grootste namen in Italiaans design. Opgericht in 1950 door ontwerper Elio Martinelli (1921-2004) in Lucca, heeft het bedrijf sindsdien talloze verlichtingsontwerpen gemaakt voor huishoudelijk en commercieel gebruik.

Martinelli was al op jonge leeftijd blootgesteld aan de verlichtingsindustrie en trad toe tot het familiebedrijf dat oorspronkelijk ergens in de jaren dertig van de vorige eeuw werd opgericht. In 1950, die zijn eigen verlichtingsarmaturen wilde ontwikkelen en produceren, richtte Martinelli Martinelli Luce op en richtte hij zich op interieurontwerp en verlichting voor winkels, restaurants, hotels en dergelijke. Zijn bedrijf groeide snel en werd uiteindelijk een begrip en referentiepunt voor Italiaans verlichtingsontwerp. In 1966 werd Martinelli Luce door ontwerper Gio Ponti uitgenodigd om deel te nemen aan de eerste editie van de internationale designtentoonstelling Eurodomus, gehouden in Turijn. Martinelli Luce exposeerde opnieuw in 1968, 1970 en 1972; evenals op de 14e en 15e Triënnale van Milaan in 1968 en 1973.

Gedurende zijn carrière omarmde Martinelli nieuwe materialen (zoals methacrylaatplastic), die hij gebruikte om functionele, maar zeer innovatieve verlichtingsarmaturen te creëren. Het werk van Martinelli was representatief voor de modernistische Italiaanse esthetiek van het midden van de eeuw, gekenmerkt door een organische geometrie die zowel rationalistisch als expressief was. Opvallende stukken zijn onder meer de space-age tafellampen Bolla (1960), Globo (1962), Serpente (1965), Stivale (1967), Cobra (1968) en Foglia (1969), Millepiedi (1972), Elmetto (1976), Dobermann (1980) en de Nuvole Vagabonde (1992-9).

Sinds de oprichting heeft Martinelli Luce samengewerkt met vele getalenteerde en gerenommeerde ontwerpers, waaronder Gae Aulenti, Michel Bouquillon, Marco De Santi – Studio Natural, Angelo Micheli, Luc Ramael, Karim Rashid, Marc Sadler, Brian Sironi, Studio 4P1B, Studio Lucchi & Biserni, Studio Orlandini, Massimo en Lella Vignelli en vele anderen. Opmerkelijke ontwerpen zijn onder meer Aulenti's Pipistrello (1965), Ruspa (1968) tafellampen; en Sergio Asti's Profiterolle (1968) en Scafandro (1972) tafellampen.

In de loop der jaren heeft Martinelli Luce verschillende prijzen ontvangen, waaronder meerdere iF Product Design awards, Compasso D'oro in 2011 en de ADI Design Index Award in 2011 en 2015. Voorbeeldige ontwerpen van Martinelli Luce zijn te vinden in permanente collecties van grote musea, waaronder het Montreal Decorative Arts Museum, het Metropolitan Museum of Art in New York en het Museum of Art in Philadelphia.

Martinelli stierf in 2004, maar het bedrijf blijft vandaag bestaan ​​onder leiding van Martinelli's dochter, art director en ontwerper Emiliana. Het bedrijf biedt een breed scala aan energiezuinige verlichtingssystemen die zijn ontworpen voor kantoren, winkels, bioscopen, hotels, musea en commerciële en buitenruimtes.