Onze cookies zijn te onderscheiden in drie verschillende categorieën. Hieronder leest u meer over deze categorieën, en kunt u per categorie kiezen of u akkoord gaat met het plaatsen van deze cookies.

Gratis verzending vanaf € 50,-

30 dagen bedenktermijn

2 jaar productgarantie

Het Thonet S 285/2 bureau is ontworpen door ontwerper Marcel Breuer voor het merk Thonet .

Marcel Breuer was zijn tijd ver vooruit met zijn heldere en compacte ontwerp uit 1935. Dit kantoor past helemaal in onze eigentijdse woon- en werkstijl.

De metalen buizen die Breuer al in diverse meubelen had verwerkt leenden zich uitstekend voor een serie bureaus. Ze passen harmonieus bij het gelakte houten tafelblad en de ladekast, die zo zijn gemonteerd dat ze erin lijken te zweven. Door zijn heldere vormgeving en strakke lijnen vertegenwoordigt dit kantoor de beweging Nieuwe Zakelijkheid uit de jaren 30. Niet voor niets wordt het bij Thonet nog steeds in verschillende varianten geproduceerd.

Bij Gerritsma Interieur is het Thonet S 285/2 bureau verkrijgbaar in verschillende kleurvarianten. Het bureau heeft een compact formaat: 122 cm breed. Het ladekastje heeft een breedte van 43 cm en is voorzien van een centrale vergrendeling. Hierdoor worden alle drie de lades tegelijk vergrendeld. De lades zelf zijn voorzien van een vertragend zelfsluitend mechanisme. Bij Gerritsma Interieur is dit Thonet S 285/2 bureau ook verkrijgbaar met lades naast het tafelblad in plaats van eronder.
Meer informatie
MerkThonet
AfmetingenBreedte: 122cm
Hoogte: 73cm
Diepte: 76cm
OntwerperMarcel Breuer
HerkomstDuitsland

Over het merk

De kwalitatief hoogwaardige designmeubelen van Thonet, een van de oudste familiebedrijven in de meubelindustrie, zijn innovatief en ontworpen voor de duurzaamheid. De iconische 214 design stoel, een van de eerste ontwerpen van Michael Thonet, behoort tot enkele van de echte design klassiekers en is tegenwoordig nog steeds overal te vinden in ruimtes waar mensen elkaar ontmoeten.

Thonet meubels zijn overal te vinden. Kenmerkend voor de stijl en collectie van Thonet zijn de beroemde houten meubels van gebogen hout en stalen buisklassiekers uit de Bauhaus-tijd. Naast de echte klassiekers blijft Thonet zich vernieuwen en toekomstgerichte meubels ontwerpen, zonder daarbij haar traditionele roots uit het oog te verliezen. Zo is de nieuwe All Seasons lijn geïnspireerd op de originele S33 stoel van Mart Stam. Hier zijn frisse kleuren aan toegevoegd en hij is middels een speciale techniek weersbestendig gemaakt. Benieuwd naar het comfort van de Thonet meubels? Kom gerust langs in onze winkel en ervaar het zelf!