Onze cookies zijn te onderscheiden in drie verschillende categorieën. Hieronder leest u meer over deze categorieën, en kunt u per categorie kiezen of u akkoord gaat met het plaatsen van deze cookies.

Vipp 201 espressokop (2x)

Vanaf € 29,00

De Vipp 201 Espressokop is gemaakt van hoogwaardig porselein, en heeft een geglazuurde binnenkant met glans. De buitenkant is met de hand gepolijst voor een opvallende matte finishing. Wist je trouwens dat de Vipp 201 perfect bij het andere Vipp servies past?

Op voorraad: Nu besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf € 50,-

30 dagen bedenktermijn

2 jaar productgarantie

Over de Vipp 201 espressokop (2x)

De Vipp 201 Espressokop is een onderdeel van het servies dat de Deense keramiste Annemette Kissow voor Vipp heef ontworpen. Het complete servies bestaat uit een grote en een kleine schaal, een melkkan, eierdop, bord, theekop, koffie kop en een espresso kop. Tevens zijn er de Vipp 240 en Vipp 242 glazen. De vormgeving is uniek en kenmerkt zich door weelderige en toch strakke vormen. Het Vipp keramiek is hand gegoten, porselein van de fijnste kwaliteit. Het oppervlakte is aan de binnenzijde geglazuurd en heeft een glans. Het is aan de buitenkant met de hand gepolijst voor een matte finishing.

Meer informatie
MerkVipp
Hoogte (cm)6,9
Diameter (cm)6,8
HerkomstScandinavië
Garantie2 jaar
Inhoud (L)0,12

Over het merk

Het familiebedrijf Vipp is in 1939 opgericht door metaalsmid Holger Nielsen. Zijn eerste ontwerp was een pedaalemmer, gemaakt voor de kapsalon van zijn vrouw Marie Nielsen. Marie had een hekel aan de rondslingerende haren in haar salon en vroeg haar man een afvalemmer te ontwerpen waar geen haartje doorheen kon komen. De eerste pedaalemmer, gemaakt van overgebleven auto-onderdelen, was direct een hit. De tandarts en dokter wilden al snel een dergelijke pedaalemmer. Er werd geïnvesteerd in het machinaal produceren en het Deense familiebedrijf was geboren.

Na het overlijden van oprichter Holger Nielsen is het bedrijf voortgezet door zijn dochter Jette Egelund. Zij heeft met enorm succes Vipp internationale bekendheid gegeven. De iconische Vipp pedaalemmer heeft een onuitwisbare positie verworven in de designwereld, het product is namelijk nog steeds razend populair. In de afgelopen driekwart eeuw zijn slechts enkele kleine wijzigingen in kleur en formaat doorgevoerd en de Vipp collectie is de afgelopen decennia aangevuld met diverse andere accessoires en meubels die allemaal een lust zijn voor het oog.