Onze cookies zijn te onderscheiden in drie verschillende categorieën. Hieronder leest u meer over deze categorieën, en kunt u per categorie kiezen of u akkoord gaat met het plaatsen van deze cookies.

Zanotta Sciangai 300 - Kapstok

Vanaf € 875,00
Levertijd 2-8 weken

Gratis verzending vanaf € 50,-

30 dagen bedenktermijn

2 jaar productgarantie

Zanotta Sciangai 300

De Zanotta Scianga 300 Kapstok is ontworpen door DDL design studio voor het Italiaanse designmerk Zanotta.
Ontwerpers Jonathan de Pas, Donato D'Urbino en Paolo Lomazzi richtten in 1966 een gezamenlijke DDL-studio op. Deze bijzondere kapstok stamt uit 1973 en is een van hun beroemdste ontwerpen. In 1979 wonnen ze er de prestigieuze Compasso D'Oro-prijs mee. De Sciangai van Zanotta is onderdeel van de collectie van het Museum of Modern Arts. 

De Sciangai 300 kapstok is een typisch ontwerp waar vorm en functie elkaar versterken. De kapstok bestaat uit een bundel losse stokken die in het midden bij elkaar worden gehouden. De kapstok ziet er uit als een bundel mikadostokken die op het punt staan ​​uit elkaar te vallen. Dit maakt de kapstok tot een bijzonder decoratief kunstwerk.

De Sciangai kapstok is uitgeklapt 145 cm hoog, 65 cm in doorsnee en zeer stabiel. Indien nodig kan de kapstok in zijn geheel of gedeeltelijk worden opgevouwen om ruimte te besparen. Als je de kapstok uitpakt is hij ingeklapte stand. Om hem gebruiksklaar te maken klap je hem uit. Net alsof je Mikado speelt maar dan in het groot. 

Meer informatie
MerkZanotta
AfmetingenHoogte: 145cm
Doorsnee: 65cm
OntwerperDonato D'Urbino | Paolo Lomazzi | Jonathan de Pas
HerkomstItalië
Downloads

Meer lezen over dit product of merk? We hebben hieronder wat nuttige bestanden verzameld.

Soort Bestand Downloaden
pdf Zanotta Sciangai Downloads

Over het merk

De Italiaanse designleverancier Zanotta werd in 1954 opgericht in Nova Milanese door Aurelio Zanotta. Zanotta heeft zich vanaf het begin weten te onderscheiden door modern en functioneel design waarbij het regelmatig innovatieve productietechnieken gebruikte. Het verfijnde design van Zanotta is strak vormgegeven, enorm vooruitstrevend en speelt met spannende contrasten tussen klare lijnen en sierlijke details waardoor elke ruimte een artistieke sfeer krijgt.

Functioneel en zeer hoogwaardig; zo zou de collectie van Zanotta samengevat kunnen worden. Dankzij de eigentijdse designs van de iconische collectie heeft dit merk nog altijd enorm veel succes. Hier hebben veel wereldberoemde ontwerpers een belangrijke bijdrage aan geleverd. Het merk heeft samengewerkt met grote namen als Achille Castiglioni, Joe Colombo, Carlo Molino, Enzo Mari en Alfredo Häberli en heeft al meerdere internationale onderscheidingen in ontvangst mogen nemen. Naast de Good Design Award en de Elle Decoration Design Award mocht Zanotta ook driemaal de prestigieuze Compasso d'Oro in de wacht slepen. De excentrieke ontwerpen hebben stuk voor stuk een uniek en eigen karakter en veel ontwerpen hebben dan ook de naam echte designklassiekers te zijn. Benieuwd geworden naar de collectie? Veel ontwerpen zijn te bewonderen in de permanente collectie van belangrijke musea en zijn natuurlijk ook terug te vinden in onze webshop!