Onze cookies zijn te onderscheiden in drie verschillende categorieën. Hieronder leest u meer over deze categorieën, en kunt u per categorie kiezen of u akkoord gaat met het plaatsen van deze cookies.

ClassiCon Jean tafel

Vanaf € 2.615,00

Jean verdubbelt in een oogwenk in grootte. Een uitstekend voorbeeld van Eileen Gray's gevoel voor functionaliteit.

Gratis verzending vanaf € 50,-

30 dagen bedenktermijn

2 jaar productgarantie

Tafel Jean Eileen Gray, 1929

Jean, vernoemd naar Eileen Gray's jarenlange vertrouweling, de architect Jean Badovici, stond in verschillende exemplaren in hun gezamenlijke zomervilla E 1027. "Elke kamer heeft een van deze tafels," schreef Eileen Gray, "die ook als bureau kan dienen. Voor recepties schuif je alle elementen in elkaar, vouw je ze uit elkaar en het resultaat is een kleine eettafel, licht maar extreem stevig." Daar valt niets aan toe te voegen.

Classicon Jean tafel uitvoering

  • Frame van verchroomde stalen buizen.
  • Uitklapbaar tafelblad bekleed met wit HPL, massief beukenhouten randen.
  • In hoogte verstelbare metalen glijders.
Meer informatie
MerkClassiCon
AfmetingenLengte: 130cm
Breedte: 70cm
Hoogte: 73cm
OntwerperEileen Gray
HerkomstDuitsland

Over het merk

ClassiCon werkt samen met een aantal grote namen uit de wereld van het industrieel ontwerpen en architectuur. Namen zoals Lyndon Neri, Rosanna Hu, Konstantin Grcic en Stephan Braunfels staan dan ook nauw verbonden met het merk. De firma heeft vooral een speciale band met de in 1976 overleden Eileen Gray. Eileen Gray was een van de Britse grondleggers van de modernistische beweging in de architectuur. ClassiCon heeft het alleenrecht op een aantal van haar tijdloze ontwerpen en heeft deze opnieuw uitgebracht. Een mooi voorbeeld hiervan is de opvallende Bibendum fauteuil die oorspronkelijk in 1929 werd gecreëerd.