Onze cookies zijn te onderscheiden in drie verschillende categorieën. Hieronder leest u meer over deze categorieën, en kunt u per categorie kiezen of u akkoord gaat met het plaatsen van deze cookies.

Draenert 1320 Trilope set van 2 bijzettafels

€ 1.990,00

Uitvoering in aluminium goudkleurig geanodiseerd en natuursteen Nero Marquina. Het onderstel is massief moeraseiken.

levertijd 10 - 12 weken

Gratis verzending vanaf € 50,-

30 dagen bedenktermijn

2 jaar productgarantie

Draenert 1320 Trilope set van 2 bijzettafels

Wie op zoek is naar een bijzonder sculpturaal en toch delicaat bijzettafeltje, zal in de wolken zijn met TRILOPE. Met zijn opvallende aanwezigheid straalt hij rust uit, maar verrast hij tegelijk met zijn schijnbaar bewegende voet. De meubelcompositie van de designer Wolfgang C.R. Mezger is verkrijgbaar in varianten waarbij de materialen natuursteen en aluminium in een goud geëloxeerd oppervlak een spannende dialoog aangaan. Het trekt de aandacht. Een sterk statement in de kamer.

 

NERO MARQUINA (uit Spanje)

De close-up van de desbetreffende steensoort geeft een betrekkelijk getrouwe weergave van de kristalstructuur en de kleuring (in het geval van beeldpanelen slechts in beperkte mate). Voor een exacte kleurovereenkomst dient u altijd uit te gaan van een origineel staal van het inrichtingshuis.

PETROGRAFIE

Dichte, ongestratificeerde, zwarte kalksteen die onregelmatig doorsneden wordt door talrijke witte calcietaders. Tectonische breuken veroorzaakten scheuren van verschillende breedte, die werden geheeld door circulerende oplossingen in de vorm van calciet. Aangezien de pigmenten (organische koolstof) er niet in oplosten, bleven de aderen wit en vormden zij het extreme kleurcontrast. Fossiele fragmenten zijn niet meer te herkennen. De Nero Marquina behoort tot de bitumineuze kalkstenen, omdat zij zwarte mineralen bevatten zoals steenkool of bitumen (gevormd uit rottend slib).

PETROGENESE

Zwarte kalkstenen worden gevormd in kustgebieden met laag water (brak water) met een slechte beluchting maar overvloedige plantengroei en planktonvorming. Door het lage zuurstofgehalte worden dode planten en dieren niet afgebroken, maar bezinken ze onder klei en kalkmodder. Onder druk en hoge hitte worden bitumineuze stoffen gevormd die de zwarte kleur van het gesteente veroorzaken. In geval van extreme ophoping van dergelijk organisch materiaal kan dit geochemisch proces leiden tot de vorming van aardolie.

Meer informatie
MerkDraenert
Lengte (cm)40 cm / 52 cm
Breedte (cm)40 cm / 52 cm
Hoogte (cm)46 cm / 36 cm
OntwerperWOLFGANG C. R. MEZGER
HerkomstDuitsland
Materiaal onderstelHout
Downloads

Meer lezen over dit product of merk? We hebben hieronder wat nuttige bestanden verzameld.

Soort Bestand Downloaden
pdf Draenert 1320 Trilope productinformatien (Duits) Downloads

Over het merk

In de traditie van een moderne fabriek ontwerpt en vervaardigt Draenert verfijnde en exclusieve designmeubels in haar eigen werkplaatsen. De focus van de collectie ligt op eettafels, salontafels en bijzettafels, evenals stoelen die passen bij de vorm/stijl en innovatieve functies hebben. Op het gebied van eettafels is Draenert een marktleider, met name in het segment van stenen tafels. Het merk heeft een eigen steenpark met ruim 200 soorten natuursteen uit de hele wereld.