Vipp 218 schaal (groot)

€ 40,00

De Vipp 218 Schaal (groot) is een onderdeel van het servies dat de Deense keramiste Annemette Kissow voor Vipp heeft ontworpen. De diameter is 20 centimeter, hoogte 10,5cm. Met een ruime inhoud van 100CL is het een uiterst geschikte schaal voor bijvoorbeeld salades. De binnenkant van de Vipp 218 schaal heeft een glans dankzij een glazuurlaag, terwijl de buitenkant een moderne matte finishing heeft die met de hand is gepolijst.

Op voorraad: Nu besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • 30 dagen bedenktijd
    (?) M.u.v. producten die op bestelling worden gefabriceerd.
  • Avondlevering altijd mogelijk
  • Gratis achteraf betalen
  • Ophalen bij 2500+ PostNL-punten
Meer informatie
MerkVipp
Hoogte (cm)10,5
Diameter (cm)20
OntwerperAnnemette Kissow
HerkomstScandinavië
Garantie2 jaar
Inhoud (L)1

Over het merk

Het familiebedrijf Vipp is in 1939 opgericht door metaalsmid Holger Nielsen. Zijn eerste ontwerp was een pedaalemmer, gemaakt voor de kapsalon van zijn vrouw Marie Nielsen. Marie had een hekel aan de rondslingerende haren in haar salon en vroeg haar man een afvalemmer te ontwerpen waar geen haartje doorheen kon komen. De eerste pedaalemmer, gemaakt van overgebleven auto-onderdelen, was direct een hit. De tandarts en dokter wilden al snel een dergelijke pedaalemmer. Er werd geïnvesteerd in het machinaal produceren en het Deense familiebedrijf was geboren.

Na het overlijden van oprichter Holger Nielsen is het bedrijf voortgezet door zijn dochter Jette Egelund. Zij heeft met enorm succes Vipp internationale bekendheid gegeven. De iconische Vipp pedaalemmer heeft een onuitwisbare positie verworven in de designwereld, het product is namelijk nog steeds razend populair. In de afgelopen driekwart eeuw zijn slechts enkele kleine wijzigingen in kleur en formaat doorgevoerd en de Vipp collectie is de afgelopen decennia aangevuld met diverse andere accessoires en meubels die allemaal een lust zijn voor het oog.