Onze cookies zijn te onderscheiden in drie verschillende categorieën. Hieronder leest u meer over deze categorieën, en kunt u per categorie kiezen of u akkoord gaat met het plaatsen van deze cookies.

Zanotta Chichibio 340 - Telefoontafeltje

Vanaf € 1.515,00
Levertijd 2-8 weken

Gratis verzending vanaf € 50,-

30 dagen bedenktermijn

2 jaar productgarantie

Het Zanotta Chichibio 340 Telefoontafeltje werd in 1932 ontworpen door Gino Levi Montalchini en Giuseppe Pagano Pogatschnig en in productie genomen door Zanotta.

Gino Montalgini & Giuseppe Pagano Pogatschnig

De architect was Gino Levi Montalgini, geboren in 1902 als Luigi Levi, maar nam ook de naam van zijn moeder aan. In de jaren twintig en dertig behoorde hij tot de groep van intellectuelen en kunstenaars, waar hij Giuseppe Pagano Pogatschnig ontmoette. Hun samenwerking resulteerde in opmerkelijke gebouwen in de stijl van hedendaags rationalisme. Ze ontwierpen ook meubels zoals deze elegante telefoontafel.

De Zanotta Chichibio ontleent zijn naam aan een personage van Decamerone Boccacio, de chef van Chichibio, die zijn meester vertelt dat kraanvogels maar één been hebben. In het verhaal eindigt dit met een leuke discussie tussen de kok en zijn meester, maar deze discussie kan ook over deze telefoontafel gevoerd worden: de basis bestaat uit een buisframe dat zo gebogen is dat het lijkt op twee poten, maar het is eigenlijk slechts één been. De 80 cm hoge tafel heeft twee ronde kunststof bladen met een diameter van 37,5 cm. Dit charmante tafeltje staat mooi in de hal, misschien niet voor een huistelefoon, maar bijvoorbeeld om sleutels in op te bergen.

Meer informatie
MerkZanotta
Hoogte (cm)80cm
Diameter (cm)37,5cm
OntwerperGino Levi Montalcini & Giuseppe Pagano Pogatschnig
HerkomstItalië

Over het merk

De Italiaanse designleverancier Zanotta werd in 1954 opgericht in Nova Milanese door Aurelio Zanotta. Zanotta heeft zich vanaf het begin weten te onderscheiden door modern en functioneel design waarbij het regelmatig innovatieve productietechnieken gebruikte. Het verfijnde design van Zanotta is strak vormgegeven, enorm vooruitstrevend en speelt met spannende contrasten tussen klare lijnen en sierlijke details waardoor elke ruimte een artistieke sfeer krijgt.

Functioneel en zeer hoogwaardig; zo zou de collectie van Zanotta samengevat kunnen worden. Dankzij de eigentijdse designs van de iconische collectie heeft dit merk nog altijd enorm veel succes. Hier hebben veel wereldberoemde ontwerpers een belangrijke bijdrage aan geleverd. Het merk heeft samengewerkt met grote namen als Achille Castiglioni, Joe Colombo, Carlo Molino, Enzo Mari en Alfredo Häberli en heeft al meerdere internationale onderscheidingen in ontvangst mogen nemen. Naast de Good Design Award en de Elle Decoration Design Award mocht Zanotta ook driemaal de prestigieuze Compasso d'Oro in de wacht slepen. De excentrieke ontwerpen hebben stuk voor stuk een uniek en eigen karakter en veel ontwerpen hebben dan ook de naam echte designklassiekers te zijn. Benieuwd geworden naar de collectie? Veel ontwerpen zijn te bewonderen in de permanente collectie van belangrijke musea en zijn natuurlijk ook terug te vinden in onze webshop!