Alessi Firenze wandklok

Vanaf € 63
Levertijd 2-10 werkdagen
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • 30 dagen bedenktijd
    (?) M.u.v. producten die op bestelling worden gefabriceerd.
  • Avondlevering altijd mogelijk
  • Gratis achteraf betalen
  • Ophalen bij 2500+ PostNL-punten
De Alessi Firenze wandklok is ontworpen door Pier en Achille Castiglioni voor de Italiaanse Alessi .

Het bedrijf begon in 1921 als metaalbewerkingsbedrijf en ontwikkelde zich al snel tot een werkplaats voor het maken van designproducten. Alessi bracht toen metalen manden en suikerpotten uit, die werden verkocht aan hotels en restaurants. Later voegde het merk hier sapcentrifuges, theeserviezen en klokken aan toe.

De Alessi Firenze wandklok is een stijlvol uurwerk met een klassieke uitstraling. Het tijdformaat wordt aangegeven met Romeinse cijfers, die qua leesbaarheid niets te wensen overlaten. Twee mooi vormgegeven wijzers geven de uren en minuten aan. Dankzij zijn diameter van 36 cm is deze klok ideaal voor vestibules en andere grote ruimtes. Het wandobject misstaat echter niet in keukens en woonkamers, waar de klok gecombineerd kan worden met elke interieurstijl. Twee mooi vormgegeven wijzers geven de uren en minuten aan. Dankzij zijn diameter van 36 cm is deze klok ideaal voor vestibules en andere grote ruimtes. Het wandobject misstaat echter niet in keukens en woonkamers, waar de klok te combineren is met elke interieurstijl. De Alessi Firenze wandklok is gemaakt van kunststof en is verkrijgbaar met wijzerplaten in verschillende kleuren.

De ontwerpers Achille Castiglioni en Pier Castiglioni woonden en werkten in Milaan. Beiden studeerden aan de Technische Universiteit van die stad. Na voltooiing hiervan concentreerde het paar zich op architectuur en het ontwerpen van meubels en verlichting. Op latere leeftijd gaven de broeders les aan universiteiten in Milaan en Turijn. De Alessi Firenze wandklok is gemaakt van kunststof en is verkrijgbaar met wijzerplaten in verschillende kleuren.

De ontwerpers Achille Castiglioni en Pier Castiglioni woonden en werkten in Milaan. Beiden studeerden aan de Technische Universiteit van die stad. Na het voltooien van deze, concentreerde het paar zich op architectuur en het ontwerpen van meubels en verlichting. Op latere leeftijd gaven de broeders les aan universiteiten in Milaan en Turijn. Na voltooiing hiervan concentreerde het paar zich op architectuur en het ontwerpen van meubels en verlichting. Op latere leeftijd gaven de broeders les aan universiteiten in Milaan en Turijn.
Meer informatie
MerkAlessi
AfmetingenDoorsnee: 36cm
OntwerperAchille Castiglioni | Pier Giacomo Castiglioni
HerkomstItalië

Over het merk

Het bijzondere aan de collectie van Allessi is dat er in een productfamilie heel verschillende producten zitten die toch dezelfde uiterlijke kenmerken hebben. Alessi biedt een unieke en complete collectie die u nergens anders vindt!

De producten van Alessi worden nog steeds gezien als een handgemaakte cultuur. Ook al worden de producten met machines gemaakt, toch wordt er nog steeds dezelfde zorg gedragen aan ieder product, zoals dit ook met een handgemaakt product wordt gedaan.