Onze cookies zijn te onderscheiden in drie verschillende categorieën. Hieronder leest u meer over deze categorieën, en kunt u per categorie kiezen of u akkoord gaat met het plaatsen van deze cookies.

Belux Cloud LED hanglamp

Vanaf € 771,00
Levertijd 2-3 weken

Gratis verzending vanaf € 50,-

30 dagen bedenktermijn

2 jaar productgarantie

De charmante Belux Cloud LED hanglamp is ontworpen door Frank Owen Gehry voor fabrikant Belux .

Frank Owen Gehry is een begrip in de wereld van de architectuur. Het wereldberoemde ontwerp van het Guggenheim Museum in Bilbao is zijn werk, net als de concertzaal van Walt Disney in Los Angeles. Gehry heeft maar liefst 17 eredoctoraten, onder meer van Yale en Harvard. In 2005 creëerde hij zijn Cloud-lijn voor de Zwitserse designleverancier Belux , waar ook deze opvallende Belux Cloud LED hanglamp onder valt.

Deze hanglamp doet denken aan een prachtige wolk die aan een ragfijn metaaldraad in je huis hangt. De lampenkap bestaat uit fleece-vormige delen van dun maar stevig polyester. De lichtbron, een led-unit met een vermogen van 37 W, blijft onzichtbaar. Door de lampenkap krijgt het licht een diffuus karakter, net als zonlicht achter een wolkendek. De lampenkap bestaat uit fleece-vormige delen van dun maar stevig polyester. De lichtbron, een led-unit met een vermogen van 37 W, blijft onzichtbaar. Het licht wordt door de lampenkap verstrooid, net als zonlicht achter een wolkendek. U kunt deze lamp in verschillende maten bestellen. De kleinste heeft een diameter van 48 cm. Als je in maat groter wordt krijg je dan lampen met diameters van 52 cm, 60 cm en 65 cm.

U kunt zelf de vorm van uw persoonlijke wolk ontwerpen en uw lamp elke dag een ander karakter geven. Kijk zeker eens naar tafellampen, hanglampen en vloerlampen uit de Cloud lijn. U kunt deze lamp in verschillende maten bestellen. De kleinste heeft een diameter van 48 cm. Als je in maat groter wordt krijg je dan lampen met diameters van 52 cm, 60 cm en 65 cm.

U kunt zelf de vorm van uw persoonlijke wolk ontwerpen en uw lamp elke dag een ander karakter geven. Kijk zeker eens naar tafellampen, hanglampen en vloerlampen uit de Cloud lijn.

U kunt zelf de vorm van uw persoonlijke wolk ontwerpen en zo uw lamp elke dag een ander karakter geven. Kijk zeker eens naar tafellampen, hanglampen en vloerlampen uit de Cloud lijn.
Meer informatie
MerkBelux
AfmetingenDoorsnee:
· Ø60cm: 60cm
· Ø65cm: 65cm
· Ø48cm: 48cm
· Ø52cm: 52cm
Lengte ophangpunt: 500cm
Doorsnee baldakijn: 10.8cm
Doorsnee lampenkap: 60cm
OntwerperFrank Owen Gehry
HerkomstZwitserland

Over het merk

De verlichting van Belux is niet zomaar verlichting en is alles behalve alledaags. Voor mensen die écht iets unieks in huis willen, is de verlichting van Belux ideaal. Daarnaast is de verlichting van Belux altijd een groot succes geweest. De Belux Economy lampen voor kantoren waren in 1992 een antwoord op de wereldwijde vastgoedcrisis. Vier jaar later bewezen de energiebesparende Up Down lampen van designer Reto Schöpfer hun stijlvolle meerwaarde in wooninterieurs. Belux is voornamelijk beroemd om de Mama Cloud hanglamp, een ontwerp van Frank Gehry. De door Matteo Thun ontworpen Arba vloerlamp uit de Arba-collectie is een toonbeeld van innovatieve, industriële verlichting.