Onze cookies zijn te onderscheiden in drie verschillende categorieën. Hieronder leest u meer over deze categorieën, en kunt u per categorie kiezen of u akkoord gaat met het plaatsen van deze cookies.

Foscarini Aplomb Large hanglamp LED dimbaar

Vanaf € 740,00

Nu 5% korting bij betaling via iDEAL

De Foscarini Aplomb Large hanglamp LED dimbaar is een ontwerp van Lucidi E Pevere voor het populaire Italiaanse design verlichting merk Foscarini. Verkrijgbaar in diverse uitvoeringen.

Deze lamp is dimbaar aan te sluiten. Met On-/off, push dim of DALI techniek. Wilt u naast deze mogelijkheden ook kunnen dimmen met een app via bluetooth? Kies dan voor de MyLight versie

Levertijd 1-3 weken
morgen

Gratis verzending vanaf € 50,-

30 dagen bedenktermijn

2 jaar productgarantie

Schietlood in het Frans

De Aplomb, de naam refereert aan het Franse woord voor 'schietlood', hangt stabiel in de ruimte. De kap van de lamp is gemaakt van een speciaal ontwikkeld beton. Met de COB LED's kies je voor hoogwaardig en energiezuinig licht.

Deze Aplomb large hanglamp LED is dimbaar maar hij kan niet zomaar op iedere dimmer worden aangesloten. Bijvoorbeeld niet met een fase dimmer met een draai- en drukknop. In deze lamp zit namelijk een geavanceerde elektronische driver. Daarin zit dimtechniek ingebouwd en hij kan op drie verschillende manieren worden aangesloten;

  • ON/OFF (drie draden, 'N', 'L' en aarde)
  • PUSH dim (vier draden, 'N', 'L1 en L2 en aarde) of
  • DALI met (5 draden, 'N', 'L', 'DA1 en DA2' en aarde)

Bij de eerste is het duidelijk, de dimfunctie die in de techniek van de lamp is ingebouwd word niet gebruikt. Hij is zo aangesloten dat hij aan of uit kan schakelen met de schakelaar in de wand.

Bij de tweede mogelijkheid moet er een extra draad zijn tussen de plafonddoos en de pulsschakelaar. In veel gevallen houdt dat in dat die speciaal getrokken moet worden. Dat is niet altijd mogelijk. We adviseren om de lamp door een elektricien te laten monteren Die kan beoordelen of er een extra schakeldraad zit.  Als die er niet zit dan kan hij die met een trekveer er in zetten. De schakelaar die word toegepast, daar druk je op en die geeft een puls, een signaal, waarop de lamp dimt. Kort is aan of uit, in gedrukt is omhoog of omlaag dimmen.

Bij optie nummer drie is er sprake van een digitaal protocol. Een standaard die  ontwikkeld is door internationale fabrikanten van elektronische drivers, en schakelaars.

In situatie 2 en 3 werkt het dimmen perfect. Heel mooi soeverein zonder knipperen. Dat geldt ook voor de andere versie met de My Light techniek gebaseerd op Casambi techniek (dimmen met bluetooth). 

Meer informatie
MerkFoscarini
Lumen1279 Lumen
Voltage230 Volt
CRI>90
Wattage11,7 Watt
Aantal lichtbronnen1
FittingLED (geïntegreerd)
Type lichtbronCOB-LED
Kleurtemperatuur2700K (warm wit)
Lichtbron meegeleverdJa aansluitbaar, ON-/OFF, Push dim of DALI
Dimbaarja
Type lichtdirect licht, hoogwaardig
Afmetingen(h) 20 x (Ø) 45 cm
OntwerperLucidi E Pevere
HerkomstItalië
Garantie2 jaar
Kabel lengte (cm)170

Over het merk

De roots van het door Carlo Urbinati en Alessandro Vecchiato opgerichte Italiaanse designmerk Foscarini liggen op het eiland Murano. Murano is een eilandengroep in het noordoosten van het historische centrum van Venetië en is beroemd om zijn prachtige glaskunst. Het in 1981 opgerichte designmerk Foscarini groeide snel en verhuisde in 1994 naar het Venetiaans vasteland. Glas was niet langer meer de focus, men schakelde over op design lampen van kevlar of polyethyleen.

Het Italiaanse designlabel heeft stuk voor stuk bijzondere items in haar collectie. Denk aan hanglampen, vloerlampen, tafellampen en wandlampen, bij Foscarini vind je designverlichting in alle soorten en maten.