Onze cookies zijn te onderscheiden in drie verschillende categorieën. Hieronder leest u meer over deze categorieën, en kunt u per categorie kiezen of u akkoord gaat met het plaatsen van deze cookies.

Cuero Pampa Mariposa vlinderstoel

Vanaf € 945,00 Normale prijs € 980,00

De Cuero Pampa Mariposa vlinderstoel is 83 x 93 x 87 cm met een zithoogte van 36 cm. Hij is ideaal in een grote kamer zoals een woonkamer, serre of keuken. De stoel is te gebruiken in combinatie met de Butterfly Stool. De vlinderstoel is afkomstig van een origineel ontwerp van Antonio Bonet, Jorge Ferrari & Juan Kurchan. Het is opnieuw geïntroduceerd door Cuero.

Levertijd 2-3 weken

Gratis verzending vanaf € 50,-

30 dagen bedenktermijn

2 jaar productgarantie

Hij staat bekend onder meerdere namen. Wij noemen hem de Cuero Pampa Mariposa, ook wel dé vlinderstoel, Mariposa, BKF chair, Butterfly of Batchair.De Cuero Pampa Mariposa is dé in Zweden handgemaakte vlinderstoel van Cuero. Zij zijn de specialist in huiden van plantaardig ‘gelooid’ tuigleder. In een ecologisch looiproces waarbij extracten gebruikt worden van de Mimosa en Quebracho boom ontstaat een dik leder met diepe warme kleuren. Dit is het leder dat gebruikt wordt in het Cuero Pampa Mariposa fauteuil. Het is een samensmelting van een massief Zweeds stalen frame met een stoer en vooral sterke huid uit Argentinië. Het leer is afkomstig van runderen die op de Pampa’s lopen in ruige omstandigheden. Wat een interessant leder met zich meebrengt waar alle natuurlijke kenmerken in terug te zien zijn. Deze stoel komt het dichtst bij het originele ontwerp uit 1938 dat in Buenos Aires ontstond.

Meer informatie
MerkCuero
Breedte (cm)87
Hoogte (cm)92
Diepte (cm)86
HerkomstScandinavië
Materiaal onderstelMetaal
Materiaal zittingLeder
Zithoogte36

Over het merk

Cuero werd wereldberoemd om de reproductie van de iconische Butterfly Chair. De Canvas Mariposa Butterfly Chair -Tuinfauteuil werd oorspronkelijk in de jaren 30 van de vorige eeuw in Argentinië ontworpen door de designers Antonio Bonet, Juan Kurchan en Jorge Ferrari. Tegenwoordig is de moderne klassieker van Cuero enorm populair. Mariposa betekent ꞌvlinderꞌ in het Spaans, wat op een unieke manier terug te zien is in het ontwerp van Cuero. De Cuero Mariposa vlinderstoel maakt deel uit van de permanente collectie in het Museum of Modern Art in New York.