Onze cookies zijn te onderscheiden in drie verschillende categorieën. Hieronder leest u meer over deze categorieën, en kunt u per categorie kiezen of u akkoord gaat met het plaatsen van deze cookies.

Tecta B20i sledestoel / eetkamerstoel

Vanaf € 795,00

De Tecta B20i kan zomaar de populairste eetkamerstoel van Tecta zijn. De stoel is een doorontwikkeling van de bekende B20 eetkamerstoel. Hij is slijtvaster doordat er tussen de framedelen een gestoffeerd paneel is geïntegreerd. Het zitkarakter van de B20i is lekker actief en tegelijkertijd zeer comfortabel.

Levertijd 3-4 weken

Gratis verzending vanaf € 50,-

30 dagen bedenktermijn

2 jaar productgarantie

Het begon met de Tecta B20 eetkamerstoel, ontworpen in 1981. Axel Bruchhäuser werkte er aan met Jean Prouvé. Samen werkten ze het Bauhaus principe van de achterpoot loze stoel verder uit. De eerste aanzet daartoe was rond 1920 van Mart Stam en Marcel Breuer

Waarom is het buisframe aan de voorkant smaller dan bij de rest van het frame ("Tube Aplati")? Het uitgangspunt bij de Tube Aplati techniek was om de stalen buis sterker te maken. Zodat de stoel niet doorbuigt bij belasting.  Door de stalen buis samen te knijpen is de stoel 15% steviger dan bij een ronde buis. Bijkomend voordeel is dat de B20i er stapelbaar door is. Jean Prouvé paste dit idee al in 1924 toe. Axel Bruchhäuser verwierf in 1987 een Duits patent en in 1990 een Europees patent op de stapelbare ‘Kragstuhl’ met Tube Aplati. Leverbaar in synthetisch Tecta vlechtwerk in diverse kleuren of in het natuurlijke Rotan. De metalen buis is standaard in hoogglans chroom, tegen meerprijs in geborsteld edelstaal of in een RAL kleur gepoedercoat.

Meer informatie
MerkTECTA
Breedte (cm)50
Hoogte (cm)92
Diepte (cm)59
HerkomstDuitsland
Garantie10 jaar
Materiaal onderstelMetaal
Zithoogte47

Over het merk

Noordelijk centraal in Duitsland ligt Lauenförde in Niedersachsen. Een dorp met ongeveer 2500 inwoners. Tecta is daar een belangrijke werkgever. Er is een traditie van vlechtwerk. Waar vroegere generaties manden vlochten wordt nu die techniek gebruikt voor de slede stoelen. Achter veel van de producten gaan namen schuil die een grote invloed hebben gehad op vormgeving van meubelen zoals we die nu kennen. Tecta heeft rechten van originele ontwerpen uit de Bauhaus periode. Met veel liefde en oog voor detail worden door gespecialiseerde vakmensen hoogwaardige producten gemaakt.

Alle meubelen van het merk Tecta worden volledig in Duitsland geproduceerd. Voor bijvoorbeeld een B25 sledestoel betekent dat de romp gevlochten wordt door gespecialiseerde vlechters in het Tecta atelier in Lauenförde. Iedere vlechter staat garant met zijn persoonlijke inzet voor de vorming van de zit- en rugschaal. Het polipropyleen vlechtwerk dat daarvoor wordt gebruikt word exclusief voor Tecta gemaakt in Sauerland. De stalen delen word uitsluitend in de hoogste kwaliteit Kragstuhl staal gekozen, uit Rheinland. Door een partnerbedrijf in Oberfranken worden die precisie frames voorbereid. Gebogen, geslepen en met de hand gepolijst voor het verwerkt word in het atelier van Tecta. Deze traditie van handarbeid kan tot heden in stand gehouden worden. Zodat ontwerpen van Bauhaus originele modellen van Marcel Breuer, Ludwig Mies van der Rohe, Lili Reich nog steeds in de allerhoogste kwaliteit gekocht kunnen worden.