De showroom is geopend voor bezoeken op afspraak! Lees meer →

De Sede lederonderhoud set

€ 68
Vandaag besteld, morgen in huis*
 • Gratis verzending vanaf € 50,-
 • 30 dagen bedenktijd
  (?) M.u.v. producten die op bestelling worden gefabriceerd.
 • Avondlevering altijd mogelijk
 • Gratis achteraf betalen
 • Ophalen bij 2500+ PostNL-punten

Onderhoud is het halve leven, dat gaat zeker op ook bij de Sede leder. Door regelmatig uw bank of fauteuil te behandelen zult u er langer plezier van hebben. Bij gladde leersoorten, de kwaliteiten ‘Living, Select, Touch, Club en Neck’ is het belangrijk om ze soepel te houden. Dat doet u met de leder onderhoud set van de Sede. Het is belangrijk om de vochtgraad in het leder te bewaren. Behandel uw de Sede meubel ongeveer twee tot drie keer per jaar. Factoren als intensiteit van gebruik en de luchtvochtigheid in de ruimte zijn van invloed. Het leer mag niet droog aanvoelen, dan bent u in feite al te laat. Als het droog aanvoelt in het oppervlakte dan zal er verschil in elasticiteit zijn tussen de bovenlaag en de onderlaag. Bij een droge huid zal onderin meer souplesse zijn dan bovenin. Bij een gepigmenteerde huid kan er dan craquelé ontstaan. Door regelmatig het leer te onderhouden voorkomt u dat. Bij onderhoud blijft de kleur mooier en voelt het leer prettiger aan.

Hoe vaak moet u het leer behandelen?

Voor het beste resultaat is het aanbevolen om het leder 1-3 keer per jaar te behandelen. Afhankelijk van de intensiteit van het gebruik en de luchtvochtigheid. Als het leer droog aanvoelt, dan bent u eigenlijk al te laat.

Hoe moet u de leer onderhoudsset gebruiken?

 • om te beginnen pak een spons en maak die nat met gedestilleerd water. Gedestilleerd water omdat gewoon leidingwater een kalk aandeel heeft dat sporen achter kan laten op het leer. Vooral bij pure aniline huiden zonder pigmentlaag is dat belangrijk. Bevochtig het leder oppervlak licht alvorens de Leather soft cleaner toe te passen.
 • ‘Leather soft cleaner’, reinigt het leder, schudden voor gebruik. Spuit een dot schuim op de spons en breng dat royaal aan op het leder van naad naar naad, zonder druk uit te oefenen. Vlak voor vlak. Laat het leder drogen en behandel het dan met ‘Leather cream’. De Sede leather soft clean is getest op alle leersoorten van de Sede. Gebruikt u het op leder van een ander merk dan is het belangrijk om eerst te testen op een niet zichtbare plek.
 • Leather cream geeft het leder zijn souplesse terug, intensiveert de kleur en beschermd het leer tegen invloeden van buitenaf. Samen met de ‘leather soft cleaner’ is de behandeling compleet. Fles schudden voor gebruik, de emulsie aanbrengen op een zachte doek (bijgeleverd) en vervolgens aanbrengen op de leder oppervlak. In deze volgorde en niet het materiaal direct op het leder aanbrengen.

 

Algemene regels voor leder onderhoud

de Sede leder heeft een mooie balans van hoogwaardige natuurlijke vetten en impregneringsmiddelen. Die zorgen ervoor dat het materiaal prettig aanvoelt vuil afstotend is en water afwijzend. Met de leder onderhoud set van de Sede bewaart u deze balans.  Wat kunt u nog meer doen?

 • bescherm uw meubel tegen direct zonlicht, in zijn algemeenheid is leder zeer slecht lichtecht. Door inwerking van direct licht kan het leder verarmen, uitdrogen en verkleuren. In de onderhoud set van de Sede zit een UV filter ingebouwd, die helpt de kleur te beschermen.
 • gebruik geen boenwas of schoenpoets en nooit oplosmiddelen zoals wasbenzine of terpentine
 • probeer onderhoudsmiddelen altijd eerst op een onopvallende plek in het leder
 • regelmatig afstoffen, het is goed om regelmatig even een licht vochtige doek over het leder te halen. Doe dat met een kleurloze katoenen doek, gebruik geen microvezel doek daarvoor. Om zeker te zijn, gebruik gedestilleerd water.
 • Bij specifieke problemen kunnen we een beroep doen op de ontwikkelaars van de de Sede leder onderhoud set, in zo’n geval benader ons.

 

De sede en FSM

FSM, Frank Sitz Moebel, is een belangrijke speler op het gebied van meubelen met een functie. Fauteuils en banken zijn elektrisch of manueel verstelbaar. Het van oorsprong Duitse FSM was een belangrijke concurrent van de Sede. Vanuit een strategisch oogpunt heeft de de Sede groep FSM begin jaren 2000. Tegenwoordig worden alle FSM producten in Klingnau in Zwitserland gemaakt. Het leder dat op de producten van FSM word verwerkt is 100% identiek aan het leder van de Sede. Het zijn de ‘de Sede handen’ die het de Sede leder op een FSM fauteuil of bank stofferen. Het onderhoudsmiddel van de Sede is dan ook gelijk aan de FSM set. Omdat FSM nog steeds een goede naamsbekendheid heeft is er een lederonderhoudsmiddel onder het eigen merk. U kunt het FSM middel dus op uw de Sede meubelen gebruiken en andersom.

 

Meer informatie
MerkDe Sede
HerkomstZwitserland

Over het merk

De Sede is een luxe leren designmerk uit Zweden en staat bekend om zijn volledige toewijding aan de fabriek. Dat wil zeggen: de handarbeid. Wanneer u een liefhebber bent van Zwitserse precisie, dan kunt u de meubels van De Sede zeker waarderen. Alle meubels van De Sede worden met uiterste verfijning en perfectie van het vakmanschap gemaakt. Hierdoor kan De Sede er zeker van zijn dat alle meubels die de fabriek verlaten voldoen aan de uiterst strikte en hoge kwaliteitsnormen.

Elke vakman bij De Sede is een meester in zijn vak. Elk designmeubel wordt in een moderne fabriek geproduceerd met veel handwerk en ambachtelijke kennis. De verfijnde bekledingstechnologie met moderne materialen van schuim, gaas of watten, vereist een hoog niveau van kennis en ervaring, waardoor de meubels naar een hoger niveau getild worden.

Het vakmanschap op het hoogste niveau, de strikte kwaliteitsnormen, de maximale aandacht voor detail en de persoonlijke betrokkenheid van alle medewerkers hebben De Sede beroemd gemaakt en het pad naar de toekomst gelegd. De Sede inspireert iedereen door zijn leren designmeubelen met karakter en vakmanschap waarmee u sfeer in uw woon- of eetkamer haalt. Naast het wereldwijde merk De Sede produceert de fabriek ook meubels van het merk FSM.