Onze cookies zijn te onderscheiden in drie verschillende categorieën. Hieronder leest u meer over deze categorieën, en kunt u per categorie kiezen of u akkoord gaat met het plaatsen van deze cookies.

Draenert 1280 Atlas 2 tafel in natuursteen Elegant Brown gelederd

Vanaf € 12.175,00

Met zijn innovatieve techniek is de Atlas een verbluffende tafel die zich in een handomdraai laat vergroten en verkleinen.

levertijd 10 - 12 weken
levering met eigen team

Gratis verzending vanaf € 50,-

30 dagen bedenktermijn

Gratis achteraf betalen

2 jaar productgarantie

Draenert 1280 Atlas tafel

De Draenert 1280 Atlas tafel uit de collectie van Draenert is een uittrekbare, rechthoekige eettafel. Van natuursteen of in hout hij maakt indruk door zijn moderne vormgeving. Het uitschuifmechanisme zorgt ervoor dat de symmetrie van het tafelblad ten opzichte van het onderstel zowel in uitgeschoven als in ingezwenkte toestand gewaarborgd is. Dankzij de nieuw geïntegreerde technologie kan het draaibare blad nog eens 90° worden gedraaid. Dit betekent dat het dan onder het hoofdtafelblad ligt en niet meer zichtbaar is vanaf de zijkant. Bij de meeste tafels die je kunt vergroten zit er een naad in het blad in de ingeschoven positie. Bij de Atlas van Draenert ontbreekt die naad waardoor het een verrassing is als je hem vergroot.

PETROGRAFIE

 

  • Deze bijzondere natuursteen is afkomstig uit centraal Brazilië
  • Het is een kwarsiet en behoort tot de groep van harde stenen
  • immuun voor zuur, zeer praktisch in gebruik
  • klik hier voor het actuele aanbod van beschikbare bladen


Het gesteente bestaat uit een uiterst fijne korrel kwarts, nauwelijks met het blote oog waarneembaar, samen met wat veldspaat en donkere gesteentefragmenten. Het fijn verdeelde ijzeroxide limoniet veroorzaakt de bruine kleur. De fijne gelaagdheid, die doet denken aan houtnerf, is onregelmatig en op sommige plaatsen onderbroken door kwartsaders. Kruislingse stratificatie komt ook vaak voor, wat wijst op onstabiele afzettingsomstandigheden.

PETROGENESE
Zilten kunnen worden omschreven als uiterst fijnkorrelige zandstenen. Evenals deze zijn zij ontstaan door verwering van kwartsrijke gesteenten zoals graniet of gneis. Rivieren voerden het geërodeerde materiaal naar de zee, waar soms dikke lagen werden afgezet. Onder de druk van deze bovenliggende sedimenten werd de structuur dichter, en kwartsbindmiddelen cementeerden de deeltjes extra.

Meer informatie
MerkDraenert
Lengte (cm)160 (233) / 180 (260) / 200 (280)cm
Breedte (cm)92cm / 105cm
Hoogte (cm)75cm
OntwerperGEORG APPELTSHAUSER
HerkomstDuitsland
Materiaal onderstelMetaal
Downloads

Meer lezen over dit product of merk? We hebben hieronder wat nuttige bestanden verzameld.

Soort Bestand Downloaden
pdf Draenert 1280 Atlas 2 productinformatie Downloads

Over het merk

In de traditie van een moderne fabriek ontwerpt en vervaardigt Draenert verfijnde en exclusieve designmeubels in haar eigen werkplaatsen. De focus van de collectie ligt op eettafels, salontafels en bijzettafels, evenals stoelen die passen bij de vorm/stijl en innovatieve functies hebben. Op het gebied van eettafels is Draenert een marktleider, met name in het segment van stenen tafels. Het merk heeft een eigen steenpark met ruim 200 soorten natuursteen uit de hele wereld.