TECTA CAT

€ 195,00

De populaire massief houten Tecta CAT, het symbool en de mascotte van TECTA.

Levertijd 1-2 werkdagen

Gratis verzending vanaf € 50,-

30 dagen bedenktermijn

Gratis achteraf betalen

2 jaar productgarantie

Als in een sprookje van 'De rattenvanger van Hamelen'. De Tecta Cat leeft echt, diep in de bossen van Nedersaksen. Daar woont hij samen met zijn dienaar, oprichter van TECTA, in het 'Heksenhuis'. De massief houten TECTA CAT is gebaseerd op 'Karlchen', 'Kareltje'. De zwarte kater is uitgegroeid tot een symbool, een mascotte van het bedrijf Tecta.

De Tecta kat groeit uit tot een gewild object onder poezenliefhebbers. De zwarte houten kat is een leuk kado, om te geven of om te krijgen.

Meer informatie
MerkTECTA
Breedte (cm)22 cm
Hoogte (cm)30 cm
Diepte (cm)6 cm

Over het merk

Noordelijk centraal in Duitsland ligt Lauenförde in Niedersachsen. Een dorp met ongeveer 2500 inwoners. Tecta is daar een belangrijke werkgever. Er is een traditie van vlechtwerk. Waar vroegere generaties manden vlochten wordt nu die techniek gebruikt voor de slede stoelen. Achter veel van de producten gaan namen schuil die een grote invloed hebben gehad op vormgeving van meubelen zoals we die nu kennen. Tecta heeft rechten van originele ontwerpen uit de Bauhaus periode. Met veel liefde en oog voor detail worden door gespecialiseerde vakmensen hoogwaardige producten gemaakt.

Alle meubelen van het merk Tecta worden volledig in Duitsland geproduceerd. Voor bijvoorbeeld een B25 sledestoel betekent dat de romp gevlochten wordt door gespecialiseerde vlechters in het Tecta atelier in Lauenförde. Iedere vlechter staat garant met zijn persoonlijke inzet voor de vorming van de zit- en rugschaal. Het polipropyleen vlechtwerk dat daarvoor wordt gebruikt word exclusief voor Tecta gemaakt in Sauerland. De stalen delen word uitsluitend in de hoogste kwaliteit Kragstuhl staal gekozen, uit Rheinland. Door een partnerbedrijf in Oberfranken worden die precisie frames voorbereid. Gebogen, geslepen en met de hand gepolijst voor het verwerkt word in het atelier van Tecta. Deze traditie van handarbeid kan tot heden in stand gehouden worden. Zodat ontwerpen van Bauhaus originele modellen van Marcel Breuer, Ludwig Mies van der Rohe, Lili Reich nog steeds in de allerhoogste kwaliteit gekocht kunnen worden.