Onze cookies zijn te onderscheiden in drie verschillende categorieën. Hieronder leest u meer over deze categorieën, en kunt u per categorie kiezen of u akkoord gaat met het plaatsen van deze cookies.

Tecta D4 opvouwbare stoel / fauteuil

Vanaf € 1.395,00

Rond 1926 / 1927 kwam de Tecta D4 (voorheen B4) voor het eerst op de markt. Marcel Breuer omtwikkelde deze lichte stoel. Met als gedachte toepassing op schepen, sportclubs, zomerhuisjes of in de tuin. Schoonheid en functionaliteit smelten samen in deze praktische stoel. Die D4 van Tecta is eenvoudig opklapbaar en neemt daardoor weinig ruimte in als hij opgeborgen moet worden.

Levertijd 3-4 weken

Gratis verzending vanaf € 50,-

30 dagen bedenktermijn

2 jaar productgarantie

In de jaren twintig van de vorige eeuw veranderde er een heleboel. Met zijn moderne buisframe meubelen zette Marcel Breuer de traditionele meubelwereld op zijn kop. Tot dan toe waren comfortabele meubelen altijd zwaar qua opbouw. Lichte constructies van staal met stof. Met singels bespannen buisframes vervingen massieve houten frames. Een dynamische leefwereld vroeg om een bijpassende manier van zitten. 

Meer informatie
MerkTECTA
Breedte (cm)78
Hoogte (cm)71
Diepte (cm)61
OntwerperMarcel Breuer

Over het merk

Noordelijk centraal in Duitsland ligt Lauenförde in Niedersachsen. Een dorp met ongeveer 2500 inwoners. Tecta is daar een belangrijke werkgever. Er is een traditie van vlechtwerk. Waar vroegere generaties manden vlochten wordt nu die techniek gebruikt voor de slede stoelen. Achter veel van de producten gaan namen schuil die een grote invloed hebben gehad op vormgeving van meubelen zoals we die nu kennen. Tecta heeft rechten van originele ontwerpen uit de Bauhaus periode. Met veel liefde en oog voor detail worden door gespecialiseerde vakmensen hoogwaardige producten gemaakt.

Alle meubelen van het merk Tecta worden volledig in Duitsland geproduceerd. Voor bijvoorbeeld een B25 sledestoel betekent dat de romp gevlochten wordt door gespecialiseerde vlechters in het Tecta atelier in Lauenförde. Iedere vlechter staat garant met zijn persoonlijke inzet voor de vorming van de zit- en rugschaal. Het polipropyleen vlechtwerk dat daarvoor wordt gebruikt word exclusief voor Tecta gemaakt in Sauerland. De stalen delen word uitsluitend in de hoogste kwaliteit Kragstuhl staal gekozen, uit Rheinland. Door een partnerbedrijf in Oberfranken worden die precisie frames voorbereid. Gebogen, geslepen en met de hand gepolijst voor het verwerkt word in het atelier van Tecta. Deze traditie van handarbeid kan tot heden in stand gehouden worden. Zodat ontwerpen van Bauhaus originele modellen van Marcel Breuer, Ludwig Mies van der Rohe, Lili Reich nog steeds in de allerhoogste kwaliteit gekocht kunnen worden.