Onze cookies zijn te onderscheiden in drie verschillende categorieën. Hieronder leest u meer over deze categorieën, en kunt u per categorie kiezen of u akkoord gaat met het plaatsen van deze cookies.

Tecta K1A salontafel

Vanaf € 890,00
Levertijd 3-4 weken

Gratis verzending vanaf € 50,-

30 dagen bedenktermijn

Gratis achteraf betalen

2 jaar productgarantie

K1A Salontafel,

Modern, elegant en tijdloos. De K1A salontafel is een perfecte match als je een lichtvoetige tafel zoekt. Door zijn compacte maatvoering ook geschikt als hoektafel naast een bank. Om bijvoorbeeld een mooie lamp op te zetten.

De techniek van de samengeknepen buizen is bekend onder de naam 'Tube aplati' bij de sledestoelen van Tecta. Daarbij verloopt een ronde buis in een platte buis. Het maakt een minimalistische vormgeving mogelijk die constructief uitermate sterk is.

Vanuit dit voor Tecta succesvolle principe is de Oblique serie ontworpen. Die bestaat uit praktische moderne salon- en bijzettafels. Daarbij zijn de complete stalen frames in een slanke rond-ovale vorm uitgevoerd.

Meer informatie
MerkTECTA
Breedte (cm)79
Hoogte (cm)25
Diepte (cm)74
OntwerperTecta team ism Jean Prouvé
HerkomstDuitsland
Garantie10 jaar

Over het merk

Noordelijk centraal in Duitsland ligt Lauenförde in Niedersachsen. Een dorp met ongeveer 2500 inwoners. Tecta is daar een belangrijke werkgever. Er is een traditie van vlechtwerk. Waar vroegere generaties manden vlochten wordt nu die techniek gebruikt voor de slede stoelen. Achter veel van de producten gaan namen schuil die een grote invloed hebben gehad op vormgeving van meubelen zoals we die nu kennen. Tecta heeft rechten van originele ontwerpen uit de Bauhaus periode. Met veel liefde en oog voor detail worden door gespecialiseerde vakmensen hoogwaardige producten gemaakt.

Alle meubelen van het merk Tecta worden volledig in Duitsland geproduceerd. Voor bijvoorbeeld een B25 sledestoel betekent dat de romp gevlochten wordt door gespecialiseerde vlechters in het Tecta atelier in Lauenförde. Iedere vlechter staat garant met zijn persoonlijke inzet voor de vorming van de zit- en rugschaal. Het polipropyleen vlechtwerk dat daarvoor wordt gebruikt word exclusief voor Tecta gemaakt in Sauerland. De stalen delen word uitsluitend in de hoogste kwaliteit Kragstuhl staal gekozen, uit Rheinland. Door een partnerbedrijf in Oberfranken worden die precisie frames voorbereid. Gebogen, geslepen en met de hand gepolijst voor het verwerkt word in het atelier van Tecta. Deze traditie van handarbeid kan tot heden in stand gehouden worden. Zodat ontwerpen van Bauhaus originele modellen van Marcel Breuer, Ludwig Mies van der Rohe, Lili Reich nog steeds in de allerhoogste kwaliteit gekocht kunnen worden.