Onze cookies zijn te onderscheiden in drie verschillende categorieën. Hieronder leest u meer over deze categorieën, en kunt u per categorie kiezen of u akkoord gaat met het plaatsen van deze cookies.

Thonet S 411 fauteuil leer

Vanaf € 3.665,00

Gratis verzending vanaf € 50,-

30 dagen bedenktermijn

2 jaar productgarantie

De Thonet S 411 fauteuil leer is ontworpen voor Thonet .

Dit meubelmerk behoeft nauwelijks introductie. Meubelmaker Michael Thonet richtte zijn eerste werkplaats op in 1819 en maakte al snel zijn houten fauteuil nr. 4. Dat is tot op de dag van vandaag nog steeds een icoon.

De S411 - Fauteuil 63 x 79 x 79 cm leer heeft een bijna even iconisch uiterlijk als de beroemde caféstoel uit de 19e eeuw. Terwijl de meeste stalen buisstoelen in de jaren twintig ongestoffeerd bleven, kwam Thonet al in 1935 met een hele reeks volumineuze gestoffeerde fauteuils en banken. Waarschijnlijk een eigen ontwerp - de S441 uit 1932 markeerde het begin van deze productlijn. De fauteuil rust op een frame van gebogen staal waarvan de armleuningen zijn bekleed met massief hout. De royale zitting biedt een opmerkelijk hoog zitcomfort en is bekleed met leer, terwijl de bekleding is vervaardigd met hoogwaardige veerkernvulling. Desgewenst kun je de fauteuil uitbreiden met een kruk of voetenbank van hetzelfde design. Dit maakt de Thonet S 411 fauteuil leer een comfortabele leesstoel in een eigentijds design interieur.
Meer informatie
MerkThonet
AfmetingenBreedte: 63cm
Hoogte: 79cm
Diepte: 79cm
Zithoogte: 40cm
Hoogte armleuning: 59cm
Hoogte rugleuning: 79cm
HerkomstDuitsland

Over het merk

De kwalitatief hoogwaardige designmeubelen van Thonet, een van de oudste familiebedrijven in de meubelindustrie, zijn innovatief en ontworpen voor de duurzaamheid. De iconische 214 design stoel, een van de eerste ontwerpen van Michael Thonet, behoort tot enkele van de echte design klassiekers en is tegenwoordig nog steeds overal te vinden in ruimtes waar mensen elkaar ontmoeten.

Thonet meubels zijn overal te vinden. Kenmerkend voor de stijl en collectie van Thonet zijn de beroemde houten meubels van gebogen hout en stalen buisklassiekers uit de Bauhaus-tijd. Naast de echte klassiekers blijft Thonet zich vernieuwen en toekomstgerichte meubels ontwerpen, zonder daarbij haar traditionele roots uit het oog te verliezen. Zo is de nieuwe All Seasons lijn geïnspireerd op de originele S33 stoel van Mart Stam. Hier zijn frisse kleuren aan toegevoegd en hij is middels een speciale techniek weersbestendig gemaakt. Benieuwd naar het comfort van de Thonet meubels? Kom gerust langs in onze winkel en ervaar het zelf!