Onze cookies zijn te onderscheiden in drie verschillende categorieën. Hieronder leest u meer over deze categorieën, en kunt u per categorie kiezen of u akkoord gaat met het plaatsen van deze cookies.

Gratis verzending vanaf € 50,-

30 dagen bedenktermijn

2 jaar productgarantie

De Eileen Gray Sofa - Sofa is ontworpen door Eileen Gray voor ClassiCon .

Deze mooie, elegante bank kan worden omgevormd tot een comfortabele slaapplaats. Dit topmodel straalt rust en kwaliteit uit. Het project verwijst op aangename wijze naar industrieel ontwerp. Door voor deze bank te kiezen, kiest u voor een meubelstuk dat opvalt door eenvoud, schoonheid en efficiëntie. Het geselecteerde materiaalgebruik zorgt voor een optimale duurzaamheid en jarenlang plezier in leven en slapen.

Eileen Gray was een Ierse architect en ontwerper, en een pionier van de modernistische beweging. In een industrie die in die tijd werd gedomineerd door mannen, was Gray uitstekend. Haar projecten zijn duidelijk geïnspireerd door het werk van Charles Le Corbusier. Naast woninginrichting heeft Eileen Gray zich toegelegd op unieke ontwerpen voor meubels, verlichting, alledaagse artikelen en woonaccessoires.

Aantrekkelijk Daybed Eileen Grey - Sofa Bed van de fabrikant ClassiCon heeft een eenvoudig ontwerp dat past bij veel moderne trends. De bank is gemaakt van een verchroomde stalen buis en duurzaam polyurethaan bedekt met ademende stof of leer.

Eileen grijs dagbed - uitklapbare bank bestel je gemakkelijk in de Gerritsma webshop.

Aantrekkelijk Eileen Gray Daybed - Fold-out Sofa van de fabrikant ClassiCon heeft een eenvoudig ontwerp dat past in verschillende moderne trends. De bank is gemaakt van een verchroomde stalen buis en duurzaam polyurethaan bedekt met ademende stof of leer.

Eileen grijs dagbed - uitklapbare bank bestel je gemakkelijk in de Gerritsma webshop.
Meer informatie
MerkClassiCon
AfmetingenBreedte: 190cm
Hoogte: 60cm
Diepte: 86cm
Zithoogte: 43cm
Hoogte rugleuning: 60cm
OntwerperEileen Gray
HerkomstDuitsland

Over het merk

ClassiCon werkt samen met een aantal grote namen uit de wereld van het industrieel ontwerpen en architectuur. Namen zoals Lyndon Neri, Rosanna Hu, Konstantin Grcic en Stephan Braunfels staan dan ook nauw verbonden met het merk. De firma heeft vooral een speciale band met de in 1976 overleden Eileen Gray. Eileen Gray was een van de Britse grondleggers van de modernistische beweging in de architectuur. ClassiCon heeft het alleenrecht op een aantal van haar tijdloze ontwerpen en heeft deze opnieuw uitgebracht. Een mooi voorbeeld hiervan is de opvallende Bibendum fauteuil die oorspronkelijk in 1929 werd gecreëerd.