Onze cookies zijn te onderscheiden in drie verschillende categorieën. Hieronder leest u meer over deze categorieën, en kunt u per categorie kiezen of u akkoord gaat met het plaatsen van deze cookies.

Draenert 1224 Adler 2 tafel in natuursteen Breccia Romana

Vanaf € 11.850,00

Onderstel standaard sokkel 2.

Met zijn warme zachte tinten en contrastvolle vertakkingen is Breccia Romana een zeer interessante steen die blijft fascineren.

levertijd 10 - 12 weken
levering met eigen team

Gratis verzending vanaf € 50,-

30 dagen bedenktermijn

Gratis achteraf betalen

2 jaar productgarantie

Draenert 1224 Adler tafel

In 1995 ontworpen door Peter Draenert. De Draenert 1224 Adler 2 tafel is een uittrekbare eettafel van natuursteen of hout, bootvormig, rechthoekig, organisch of ovaal, met een hefmechanisme voor een geïntegreerde middenplaat van natuursteen of hout. Een geïntegreerd hefmechanisme maakt het mogelijk het binnenste middenblad naar boven te draaien nadat de tafelhelften uit elkaar zijn getrokken. Dankzij geavanceerde technologie is het verlengen van de tafel een wonderbaarlijk eenvoudig proces. Dit model tafel wordt aangeboden met 4 verschillende vormen voor het blad en het onderstel.

Petrografie

  • herkomst, Brazilië
  • kwartsiet, behoort tot de groep van harde stenen
  • immuun voor zuur
  • Voor een overzicht van beschikbare bladen klik hier

De zeer fijnkorrelige matrix bestaat voornamelijk uit transparante kwarts met een maximale korrelgrootte van 1 mm. Fijne, witte veldspaatkorrels zijn ingesloten. Het gesteente wordt gesierd door donkerbruine insluitsels van het ijzeroxide limoniet.

Petrogenese

Kwartsieten zijn gevormd door de transformatie van reeds bestaande zandstenen onder hoge druk en temperaturen in diepere gebieden van de aardkorst of tijdens bergplooiing. Daarbij werd de vroeger zeer poreuze zandsteen sterk verdicht en is nu polijstbaar. Blijkbaar stond het kwartsiet soms onder hoge tektonische spanningen die fijne scheurtjes veroorzaakten. Deze werden miljoenen jaren geleden geheeld door limonitisch ijzererts. Dit drong door langs de spleten en "impregneerde" het gesteente bij direct contact.

 

  • Voor een overzicht van beschikbare bladen klik hier
Meer informatie
MerkDraenert
Lengte (cm)ingeschoven 150 / 210 uitgeschoven, ingeschoven 170 / 250 uitgeschoven ingeschoven 190 uitgeschoven 270 en ingeschoven 270 / 370cm uitgeschoven.
Breedte (cm)de kleinste 95 dan 105 / en Magnum 120cm
Hoogte (cm)74,5 en Magnum 75cm.
OntwerperPeter Draenert
HerkomstDuitsland
Downloads

Meer lezen over dit product of merk? We hebben hieronder wat nuttige bestanden verzameld.

Soort Bestand Downloaden
pdf Draenert 1224 Adler 2productinformatie Downloads
pdf Draenert 1224-II ADLER tafel montagehandleiding Downloads

Over het merk

In de traditie van een moderne fabriek ontwerpt en vervaardigt Draenert verfijnde en exclusieve designmeubels in haar eigen werkplaatsen. De focus van de collectie ligt op eettafels, salontafels en bijzettafels, evenals stoelen die passen bij de vorm/stijl en innovatieve functies hebben. Op het gebied van eettafels is Draenert een marktleider, met name in het segment van stenen tafels. Het merk heeft een eigen steenpark met ruim 200 soorten natuursteen uit de hele wereld.