Onze cookies zijn te onderscheiden in drie verschillende categorieën. Hieronder leest u meer over deze categorieën, en kunt u per categorie kiezen of u akkoord gaat met het plaatsen van deze cookies.

Thonet 214 K stoel met vlechtwerk

Vanaf € 1.685,00

Gratis verzending vanaf € 50,-

30 dagen bedenktermijn

Gratis achteraf betalen

2 jaar productgarantie

De Thonet 214 K stoel met vlechtwerk is ontworpen door Thonet .

De opvallende knoop in een van de poten van deze versie van de klassieke Weense koffiehuisstoel is een speels eerbetoon aan houtbuigen, de techniek waarmee de Duits-Oostenrijkse meubelmaker Michael Thonet in 1859 zo succesvol was. De meubelmaker ontwikkelde het proces om sneller en goedkoper te kunnen produceren en zo min mogelijk materiaal te verspillen. Aanvankelijk begon hij met bundels houten latten. Later schakelde hij over op het buigen van ronde latten. Zo ontstond het basismodel van misschien wel zijn bekendste stoel, model nr. 14. Dit model is doorontwikkeld tot de 214, die nog veel in kroegen te zien is.

De Thonet 214 K stoel met vlechtwerk is speciaal ontworpen voor een restyling van de One Lounge van de Motel One Wien Staatsoper in Wenen, gelegen nabij de Weense Opera. Het monumentale pand heeft veel Jugendstil-elementen en hoewel de lounge een uitgesproken modern design heeft, zijn de verschillende modellen Thonet-stoelen een mooie verwijzing naar het Wenen van meer dan 150 jaar geleden. De Thonet 214 K stoel met vlechtwerk heeft een rieten zitting. Combineer deze stoel met meerdere 214 modellen zonder knop voor een speels detail in je interieur.
Meer informatie
MerkThonet
AfmetingenBreedte: 43cm
Hoogte: 84cm
Diepte: 52cm
Zithoogte: 46cm
OntwerperThonet
HerkomstDuitsland

Over het merk

De kwalitatief hoogwaardige designmeubelen van Thonet, een van de oudste familiebedrijven in de meubelindustrie, zijn innovatief en ontworpen voor de duurzaamheid. De iconische 214 design stoel, een van de eerste ontwerpen van Michael Thonet, behoort tot enkele van de echte design klassiekers en is tegenwoordig nog steeds overal te vinden in ruimtes waar mensen elkaar ontmoeten.

Thonet meubels zijn overal te vinden. Kenmerkend voor de stijl en collectie van Thonet zijn de beroemde houten meubels van gebogen hout en stalen buisklassiekers uit de Bauhaus-tijd. Naast de echte klassiekers blijft Thonet zich vernieuwen en toekomstgerichte meubels ontwerpen, zonder daarbij haar traditionele roots uit het oog te verliezen. Zo is de nieuwe All Seasons lijn geïnspireerd op de originele S33 stoel van Mart Stam. Hier zijn frisse kleuren aan toegevoegd en hij is middels een speciale techniek weersbestendig gemaakt. Benieuwd naar het comfort van de Thonet meubels? Kom gerust langs in onze winkel en ervaar het zelf!