Onze cookies zijn te onderscheiden in drie verschillende categorieën. Hieronder leest u meer over deze categorieën, en kunt u per categorie kiezen of u akkoord gaat met het plaatsen van deze cookies.

Vipp 496 Cabin eettafel

Vanaf € 8.045,00

De Vipp 496 Cabin eettafel is een grote eettafel voor in de eetkamer of keuken. Deze tafel is gemaakt van gelakt eikenhout en luget kalksteen, het heeft een langwerpige vorm. Wist je dat de Cabin tafel ook verkrijgbaar is in een ronde uitvoering?

 

Op voorraad: Nu besteld, morgen in huis
Persoonlijk bezorgd en gemonteerd door onze eigen monteurs.

Gratis verzending vanaf € 50,-

30 dagen bedenktermijn

2 jaar productgarantie

Over de Vipp 496 cabin eettafel

De rechthoekige Vipp 496 Cabin eettafel maakt deel uit van de Vipp Cabin-serie, een collectie meubels vervaardigd uit luget kalksteen en gelakt eikenhout. De serie ontvouwt zich in een trio van complementaire ontwerpen bestaande uit een stoel, een ronde tafel en een vierkante tafel.

De ingetogen eenvoud van de 496 Cabin eettafel van Vipp is het resultaat van een uitgebreid proces waarbij elke tafel zorgvuldig wordt gesneden, gebogen, aan elkaar gelijmd en uiteindelijk wordt gepolijst en gelakt ter bescherming.

Gemaakt van een luget kalksteen tafelblad en gelakte eiken onderstel, is deze tafel ontworpen om de tand des tijds te doorstaan, zowel qua functie als qua esthetiek. Het vermogen om gracieus te verouderen wordt onthuld door langdurig gebruik en bepaald door de omgeving.

De luget kalksteen en het gelakte eikenhout van de Cabin-serie vormen een contrast met onze eeuwige zwak voor sterke, industriële materialen - maar beide materiaalkeuzes vinden een gemeenschappelijke noemer door middel van ontwerpcriteria zoals delicate details en duurzame functionaliteit.

Meer informatie
MerkVipp
Lengte (cm)250
Breedte (cm)100
Hoogte (cm)73
OntwerperMorten Bo Jensen
HerkomstScandinavië
Garantie2 jaar

Over het merk

Het familiebedrijf Vipp is in 1939 opgericht door metaalsmid Holger Nielsen. Zijn eerste ontwerp was een pedaalemmer, gemaakt voor de kapsalon van zijn vrouw Marie Nielsen. Marie had een hekel aan de rondslingerende haren in haar salon en vroeg haar man een afvalemmer te ontwerpen waar geen haartje doorheen kon komen. De eerste pedaalemmer, gemaakt van overgebleven auto-onderdelen, was direct een hit. De tandarts en dokter wilden al snel een dergelijke pedaalemmer. Er werd geïnvesteerd in het machinaal produceren en het Deense familiebedrijf was geboren.

Na het overlijden van oprichter Holger Nielsen is het bedrijf voortgezet door zijn dochter Jette Egelund. Zij heeft met enorm succes Vipp internationale bekendheid gegeven. De iconische Vipp pedaalemmer heeft een onuitwisbare positie verworven in de designwereld, het product is namelijk nog steeds razend populair. In de afgelopen driekwart eeuw zijn slechts enkele kleine wijzigingen in kleur en formaat doorgevoerd en de Vipp collectie is de afgelopen decennia aangevuld met diverse andere accessoires en meubels die allemaal een lust zijn voor het oog.