Onze cookies zijn te onderscheiden in drie verschillende categorieën. Hieronder leest u meer over deze categorieën, en kunt u per categorie kiezen of u akkoord gaat met het plaatsen van deze cookies.

Zanotta Reale 2320 eetkamertafel

Vanaf € 4.095,00
Levertijd 2-8 weken

Gratis verzending vanaf € 50,-

30 dagen bedenktermijn

2 jaar productgarantie

Zanotta Reale 2320 - Tafel 90x200cm is ontworpen door Carlo Mollino voor het Italiaanse merk Zanotta .

Deze industrieel ontwerper staat bekend om zijn eigenzinnige, bijna excentrieke en altijd elegante ontwerpen. Met zijn complexe elegante structuur en precieze afwerking was hij zijn tijd ver vooruit, vooral omdat hij alleen toegang had tot massief hout. Reale 2320 - tafel 90 x 200 cm werd oorspronkelijk ontworpen als meubelstuk voor de Turijnse verzekeringsmaatschappij met die naam en wordt sindsdien regelmatig opnieuw uitgegeven in verschillende materialen. Deze iconische tafel is het exclusieve middelpunt van elke kamer en kan gebruikt worden als eettafel of bureau.

Reale 2320 - tafel 90 x 200 cm is 72 cm hoog en toont een duidelijk contrast tussen het hout in een complex symmetrisch spel van vormen met een elegant tafelblad gemaakt van een kras- bestendig kristalglas van vet 15 mm. De randen en hoeken van het mes worden afgesneden voordat het wordt geraakt. Dankzij de transparantie van het glas wordt alle aandacht besteed aan de schitterende geometrische structuur van de sokkel, die wordt benadrukt door zichtbare schroeven.

Andere ontwerpen van Carlo Mollino voor Zanotta met dezelfde bijzondere kenmerken zijn de Gilda 888 fauteuil en het Cavour 2690 bureau.?.
Meer informatie
MerkZanotta
AfmetingenLengte: 200cm
Breedte: 90cm
Hoogte: 72cm
OntwerperCarlo Mollino
HerkomstItalië

Over het merk

De Italiaanse designleverancier Zanotta werd in 1954 opgericht in Nova Milanese door Aurelio Zanotta. Zanotta heeft zich vanaf het begin weten te onderscheiden door modern en functioneel design waarbij het regelmatig innovatieve productietechnieken gebruikte. Het verfijnde design van Zanotta is strak vormgegeven, enorm vooruitstrevend en speelt met spannende contrasten tussen klare lijnen en sierlijke details waardoor elke ruimte een artistieke sfeer krijgt.

Functioneel en zeer hoogwaardig; zo zou de collectie van Zanotta samengevat kunnen worden. Dankzij de eigentijdse designs van de iconische collectie heeft dit merk nog altijd enorm veel succes. Hier hebben veel wereldberoemde ontwerpers een belangrijke bijdrage aan geleverd. Het merk heeft samengewerkt met grote namen als Achille Castiglioni, Joe Colombo, Carlo Molino, Enzo Mari en Alfredo Häberli en heeft al meerdere internationale onderscheidingen in ontvangst mogen nemen. Naast de Good Design Award en de Elle Decoration Design Award mocht Zanotta ook driemaal de prestigieuze Compasso d'Oro in de wacht slepen. De excentrieke ontwerpen hebben stuk voor stuk een uniek en eigen karakter en veel ontwerpen hebben dan ook de naam echte designklassiekers te zijn. Benieuwd geworden naar de collectie? Veel ontwerpen zijn te bewonderen in de permanente collectie van belangrijke musea en zijn natuurlijk ook terug te vinden in onze webshop!